A nálunk kapható Portorico rum olyasmi lehet, mint amit régen a kalózok ittak?
Ugye régen durvábbak voltak a piák mint most, sok mai ember valszeg kidobná tőlük a taccsot, meg erősre is főzték őket, hogy a hordókban tovább tartson a készlet.
A Portorico sokkal erősebb és durvább, mint valami "kifinomultabb rum" pl. a Bacardi. Lehetséges, hogy ez hasonlít legjobban a régi 1700-körüli karibi rumokra amit a kalózhajókon ittak?
Erősebb és durvább, csak nem rum, ezért nincs is ilyen ráírva. (Az elmúlt években ún. rum-verschnitt volt, ami 5% rumot tartalmazott, most asszem mezei „szeszesital”).
Amit az 1700 körüli szeszfőzés produkált (pláne az újvilágban), az viszont nemcsak durva volt, hanem olyan ocsmány, hogy igazából semmilyen mai italhoz nem hasonlítható (hacsak nem a legrosszabb házipálinkákhoz, de azokhoz is csak színvonalban).
Ebben az időben a töményszesz általánosságban olyan rossz volt, hogy általában csak ott itták, ahol nem lehetett olcsón borhoz jutni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!