Hogyan kell olyan ízűre megcsinálni a kapros öntetet, mint ami a kajáldákban van a gyros-hoz?
Figyelt kérdés
Lehet furán hangzik, de nem tudom újraalkotni. Próbáltam joghurtból, tejfölből, kefírből is, de egyszerűen nem megy, mindig megmarad az a savanykás íz és zavaró. Hogyan kell ezt a savanykás ízt elvenni?2018. szept. 3. 23:49
1/5 anonim 

válasza:

Elarulom ezt a nagy titkot: felvizezik, mint a szart. Normalis joghurt, tejfol, kefir mindig savanykas lesz a tejsav(o) miatt.
2/5 anonim 

válasza:

Ajánlom a házi szószomat
Tejföl
Qva sok fokhagyma kb 4gerezd reszelve
Fehérbors
Só
Éééés egy kis majonéz nagyon pici.
Házi gyroshoz a szószunk :D
Hátha tetszik
3/5 anonim 

válasza:

Kapros joghurtos öntet
Hozzávalók:
- 1 kis pohár natur joghurt,
- 1 evőkanál majonéz,
- egy fej apróra zúzott fokhagyma
- kapor
- só
Elkészítés:
A joghurtot összekeverjük a majonézzel, és jól elkeverjük benne a fokhagymát. Kaporral és sóval ízesítjük, majd legalább 10-15 percre a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
4/5 anonim 

válasza:

Ha zavar a savanykás íz, akkor a joghurtot, kefirt, tejfölt, helyettesítsd be tejszínnel!
5/5 anonim 

válasza:

Egy nagyáruházban legalább 6 féle natúr yoghurt kapható, és mind más ízű, és van amelyik nem annyira savanykás. A lejárathoz közeledve mind egyre inkább savanyú, de ez természetes folyamat. Vagy válaszd ki a legkevésbé savanyú karakterű yoghurtot, vagy előttem javasolták már a tejszínt yoghurt helyett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!