Ismertek jó, kézműves cukrászdákat, ahol minőségi alapanyagokból dolgoznak? Bárhol az országban.
Egy nagyobb vidéki városban élek. Sajnos, a környéken csupa egyre silányabb cukrászda van. Mindenhol ugyanolyan műízű, gejl, mesterséges aromákkal és növényi tejszínnel teli, száraz piskótájú sütiket árulnak, mindezt indokolatlanul drágán. (A megegyező íz, állag, díszítés miatt az sem kizárt, hogy rendelik őket valahonnan.)
Egy helyi, kézműves cukrászdát ismerek, ahol helyben készítik a süteményeket, de az valóban finom, nem műízű, nincs állott, másnapos (ha nem több) jellege. Ennek ellenére alig 100-150 Ft-tal drágább az átlag tortaszelet, a többi helyhez képest. (A legdrágább tortaszelet kb. 700 Ft.)
Hol vannak az országban olyan cukrászdák, ahol a párizsi krém még valóban a ganache-t jelenti (csokoládé + tejszín 1:1 arányban, tehát nem margarin meg kakaópor némi tejjel, tejszínnel), ahol finomak a (helyben készült) sütemények, és az árak sincsenek elszállva a minőséghez képest? (Tehát nem egy Gerbaud.) Nem szempont, hogy 400 Ft legyen egy tortaszelet, de mondjuk max. 800-1000 Ft-nál nem több. (Semmi nem indokolja, hogy egy falat zserbó 2300 Ft-ba kerüljön.)
Ráckeve Romantika Cukrászda
Mindent helyben készítenek, a fagylaltot is.
Vannak diabetikus, és paleó finomságok.
Nem az olcsó kategória, ebben a cukrászdában minden az aminek látszik.
A sütemények étvágygerjesztően szépek, finomak, jó alapanyagokból, szeretettel készülnek.
Szeretünk betérni hozzájuk.
Köszönöm szépen a javaslatokat!
Ha lehetőségem lesz, benézek egy-kettőbe.
Budapest:
Cake Shop
Nándori
Solymár: Emil
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!