Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Kell-e borravalót adni 50...

Kell-e borravalót adni 50 ezres fogyasztás mellett étteremben?

Figyelt kérdés
Ha igen, mennyit?
2018. máj. 28. 08:48
1 2
 11/18 anonim válasza:
47%
Sosem értettem a borravalot.. Minek? Ugyanugy megkapja a fizetését mint más ember. Sosem voltam még étteremben, de nem is adnék sose.
2018. máj. 28. 11:59
 12/18 anonim ***** válasza:
92%
Nézd meg a blokkot: ha azon fel van tüntetve a szervizdíj, akkor nem kell, hogy borravalót adj, mert benne van a fogyasztás árában.
2018. máj. 28. 12:17
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Elégedettség esetén adok, de valahogy úgy vagyok vele, hogy ez a borravaló nem lineárisan, automatikusan 10%...hanem egy mennyiség után csökken. egy 300 Ft-os kávé után nem 30 Ft-ot adok, és 50ezer után meg nem 5ezret.
2018. máj. 28. 12:23
 14/18 anonim ***** válasza:
16%
3 ezret minimum adhattál volna. Ez így elég ciki.
2018. máj. 28. 12:34
 15/18 anonim ***** válasza:
78%

Gondolom, tányért, evőeszközt azért vitt a pincér, és le is szedte.:-) Kártyás fizetésnél sem adják hozzá a borravalót, kivéve, ha előre feltüntetett szervizdíj van, akkor az hozzáadódik a végösszeghez. Ha nincs, akkor én szólok a fizetőpincérnek, hogy adjon hozzá a számlához x összeget, úgy fizetem. A ti estetekben, ha akartok adni borravalót, az az eljárás működhetett volna, hogy összedobjátok, és a többiek utólag odaadják neked. 16 főnél 5000 Ft nem túlzás, és túró összeg jut egyre-egyre.

Mindenesetre most már mindegy, az ezres is elmegy, utólag meg teljesen fölösleges enned magad a történteken. Semmi tragédia nem történt, legközelebb pedig már ügyesebben intézed, mert van már tapasztalatod. Mindannyian követtünk már el apró hibákat.:-)

2018. máj. 28. 12:46
 16/18 anonim ***** válasza:
81%
Illik adni, akármennyi is a végösszeg. Mondjuk én ezt a 10%-os dolgot sosem tartom be. Helyette nem viszek, csak papírpénzt, és nem kérek visszajárót. Nyilván ha mondjuk 50 Ft járna vissza, akkor még szoktam kicsit hozzátenni.
2018. máj. 28. 13:54
 17/18 anonim ***** válasza:
33%
10% a fogyasztás árából, kivéve ha tartalmazza a szervizdíjat, akkor 0. Ezrest ne adj, az elég megalázó ekkora számlánál.
2018. máj. 28. 14:08
 18/18 anonim ***** válasza:
85%
Én úgy gondolom hogy illik borravalót adni de nem feltétlen a fizetett összeg hanem a szolgáltatás mennyisége/minősége arányában. A 10% ideális pl 5-10-15 ezer forintos összegeknél, de egy ilyen nagy számlánál már lehet túl sok, persze nem durva ha sokan adnak bele. Viszont úgy gondolom hogyha valakinek megalázó az 1000Ft-os borravaló, akkor az a pincér megb.szhatja magát.
2018. máj. 28. 14:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!