Jártál már úgy, hogy étteremben vagy ételrendelésnél nem bírtad megenni a kihozott ételt, mert annyira borzalmas volt?
Egyszer kolléganővel mentünk ki ebédidőben, az ő ételével volt gond. Karfiolleves volt a menüben, amihez csigatészta volt. Aztán ott nézte, hogy milyen érdekes, némelyik csigatésztán ki pöttyöcskék voltak végig dupla sorban, mintha lábai lennének. Aztán néztük, hogy nem minden csigatészta, ami annak látszik, hanem hernyók voltak. Blööaaaa.
Visszavitte és kapott helyett más fajta levest.
Van egy bizonyos gyorsétterem a városban, ahonnan sokáig rendeltem, ha épp nem volt kedvem vagy időm főzni, mert ráadásul elég jó áraik vannak. Sokáig korrekt is volt a kínálat. A tenger gyümölcse pizza pl. annyira jól meg volt pakolva, hogy pizza áron sosem vennél ennyi tenger gyümölcseit. Én szépen rászoktam erre a pizzára, ők meg szépen fokozatosan elkezdtek leszokni a feltétről, a végén már jó ha találtam rajta három darab koktélrákot. Na mondom ok, akkor ilyent már nem rendelünk. Rászoktam a gyrosukra, mert az sokáig jó volt és teljesen rendben volt. Míg nem egyszer olyan "valamit" küldtek, amiről nem tudtam megállapítani, hogy mi a csuda, de nem hús volt benne az biztos. Az addig jól megszokott pirított valódi húsdarabkák helyett valami hosszú, lapos csíkok voltak, ami valami hús utánzatnak tűnt. Egyik, másik volt vagy 10 cm hosszú is, de a rostja, színe nem emlékeztetett egyetlen állati eredetű húsra sem. Egyébként sem lehet ilyen csíkot vágni, ha az a gyros úgy van elkészítve, ahogy illik. De a szerkezete is gyanús volt. Mintha valami olcsó felvágottból faragták volna le, amit megpörköltek, hogy úgy nézzen ki. Én nagyon jól értek a húsokhoz, és engem ilyennel nem lehet át..bni. Nem volt kedvem megenni, mert nem tudtam mit eszek, és hogy mit tettem? Csak annyit hogy végérvényesen elveszítettek egy vásárlót.
Másik szintén gyros történet: Volt a városban egy gyrosos, akihez jártam is egy darabig, ha a munkám miatt nem volt időm másra. De egyszer olyant sikerült adnia, hogy a hús nem hogy nem volt átsülve, de szó szerint nyers volt. Azt képtelenség volt megenni. Ő valóban igazi húst adott, és a vevő orra előtt sült a forgó sütőn, csak épp akkora volt a pörgés, hogy nem várta ki a lefaragást míg átsül. És hogy miért nem mentem vissza többet? Azért nem, mert az eladó ezt pontosan tudta. Ugyanis a pita nyílásánál még megpirult hús volt, tehát amit első ránézésre látni, de ahogy haladtam lefelé, egyre nyersebb húsdarabokkal találkoztam.
Igen, kínai gyorskajáldában kértem egy szezámmagos csirkét. Csak félig volt elkészítve, nyers húst pedig inkább nem ennék.
Másik eset: külföldön voltunk, kértem egy rántott húst sültkrumplival. Hoztak helyette sültkrumplit sajttal. Laktózérzékeny vagyok, így eléggé zokon vettem, legalább mondhatták volna, hogy válasszak mást. De a sültkrumplit megettem.
Egyébként nem is gondoltam volna, hogy ennyi pincér kezeli ilyen rosszul a panaszokat, vendéglátós suliba jártam, és belénk nevelték, hogy alap elvárás a jó panaszkezelés.
Egyszer családdal voltunk étteremben.
Én szőlős-tejszínes húst kértem kukoricás rízzsel. A tejszínes szósz fura volt a rízs száraz a hús pedig tiszta rágos. Nagypapám rántott májat kért. Két tenyérni panírban volt fél tenyérnyi máj. Nagyim valami ragus húst kért hát az is förtelem volt. Anyu már nem tudom mit kért, de ő se ette meg a kaját.
Nem is mentünk oda többet.
Egyszer pedig párom mesélte, hogy vett kínait(azt a szezámos ragacsos csirkét) és mesélte, hogy zöld volt a csirekhús.
Azóta csak én készítek neki kínait.
Második: azok a levelek valószínűleg rukkolák voltak. Had tegyem hozzá, hogy a friss saláta az LEVÉLBŐL áll. Ha olyat akarsz enni, amiben répa és hasonlók vannak... na az már kevert saláta.
Ötödik: A jó bélszínt valóban érlelik, és valóban megindul egy fajta egészséges rothadás, pont mint a sajtnál a nemes penész. Ez ínyenc dolog, és csak a legjobb bélszínekkel csinálják ezt. Egyébként akár 2 hónapig is érlelhetik a húst nem sokkal fagypont felett, mielőtt éttermekbe viszik. Van egy bukéja is ezeknek, de azért kifejezetten nem szabadna büdösnek lennie, főleg a hőkezelés után... ilyen esetek elkerülése végett kérd jól átsütve.
Hatodik: Te egy igazi balek vagy! Ez nem pofátlanság a pincér részéről, hanem éppen hogy udvariasság. Érdeklődött, miért nem ettél. Ő nem tudhatja, milyen íze van annak amit épp a szakácsok a kezébe adnak. Az a pofátlanság, ha elviszi a tányéradat, ami tele van étellel, anŕlkül hogy megkérdezné mégis mi a kínod.
Hetedik: Mégis mi a fenéből gondolod, hogy kispórolta belőle a kb 3 forintnyi sót? Főleg úgy, hogy mondta is hogy elfelejtette. Utólag sózhattad volna, de gondolom annyi eszed már nem volt, gratulálok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!