Jártál már úgy, hogy étteremben vagy ételrendelésnél nem bírtad megenni a kihozott ételt, mert annyira borzalmas volt?
Háromszor.
Egyszer szegény nagymamám csirkepörköltet kért, és a far részben ott volt egy kb. 10 centis béldarab, szépen megfőzve.
Egyszer pedig a párolt zöldség romlott és büdös volt, kiemeltél belőle egy kanállal, és ilyen nyálkát húzott maga után.
Mindkétszer visszaadták a pénzt, amikor rámutattunk a problémára.
A harmadik eset szerintem az, amire igazán kíváncsi vagy, amikor nem konkrétan romlott volt az étel, hanem rossz ízű, ehetetlen. A "zöldfűszeres párolt karfiol" abból állt, hogy a szétmállós puhára főzött, sótlan karfiol le volt szó szerint borítva morzsolt majorannával. Én szinte mindent megeszek, de tényleg ehetetlen volt. Ráadásul a pincér elkezdett vitatkozni, hogy jó az, ennek ilyennek kell lennie, ha nem bírom a fűszert, miért rendeltem olyan kaját.
Próbáltam vele vitázni, de aztán hagytam az egészet, többet nem mentünk oda, ennyi.
Igen, jártam.
Nem vagyok finnyás, majdnem minden ételt szeretek, de abból a kajából ha két villányit ettem, sokat mondok. A pincér amikor vitte el a tányért, még pofátlanul megkérdezte: Nem ízlett? Hát nem. :)
Kihívtam az üzletvezetőt vagy a séfet. Nem vitatkozok a pincérrel.
Egyszer rendeltünk a gyereknek kemencés lepènyt, hagyma nélkül. Erre kihozza a kiscsaj telepakolva hagymával. Ilyet szól: bocsi. De majd leszeded. Ott elkértem a panaszkönyvet. Ki se fizettük, mondjuk egy falatot nem is ettünk, mert a pizzák is rettenetesen szárazak voltak.
Mi már pont ezért nem járunk éttermekbe. Ami megfizethető, ott a minősége sehol sincs. Ahol jobbat főznek, mint mi otthon, azt meg aranyárban mérik.
Mondjuk mi nehéz esetek vagyunk, mert mindketten jól főzünk, ráadásul a férjem szakács. Úgyhogy nem lehet lenyűgözni egy kis száraz rántott hússal meg mikrózott sült krumplival.
Egyszer elmentünk a párommal, a sógorommal,és apóssal étterembe. Kárpáti borzaskát rendeltünk mi ketten, após,sógor mást. Fura volt, fura volt, amit tudtam megettem, a többit átpasszoltam a páromnak.. Hazaértünk,hasmenésünk lett :D írtam az étteremnek, visszafizették az egész vacsora árát, plusz a borravalót (2000 ft). Felajánlották,hogy egy ebédre is meghívnak, de inkább nem :D
Másik eset..Szintén a párommmal, kínai étteremben. Egy falatot bírtam megenni, olyan sós volt. (Rengetegszer eszünk,ettünk ott, eddig, és azóta sem fordult elő ilyen)
De volt már,hogy rántott sajtot kértünk, és a bundán kívül konkrétan volt benne egy centi vastag meg mondjuk 3 centi széles sajtocska.. nem bundát rendeltem, de nem mentünk oda panaszkodni,mert bunkók voltak már a kiszolgálás alatt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!