Nem elméletileg, hanem gyakorlatilag (! ) vendéglőben ugyanannyi ételt szolgálnak föl egy 120 kilós megtermett férfinak, mint egy 50 kilós vékony hölgynek?
Elméletileg is, meg gyakorlatilag is.
Ha valaki kis étkű, akkor csak egy fél adag főételt kér.
Ha valaki meg sokat bír enni, az eszik egy 3 fogásos ételsort.
De 1 adag, az 1 adag, hogy is lehetne másképp?
1 adag ételnek van meg a nyersanyag kalkulációja, ami alapján az árakat megszabják - és amit esetlegesen a fogyasztóvédelem ellenőrizhet, hogy adott áron, tartja e a konyha az anyag mennyiséget.
Ha nem így lenne, akkor külön étlap lenne, külön árakkal, 30-50 kilóig, meg 50-70-ig, stb, súlycsoportokra osztva, mint a boxban?
Igen. Az étlapról rendelsz, az meg normál adagos, normál emberek igényeihez van méretezve.
Ha valakinek más az igénye, akkor jelzi és kér egy vödör levest, meg 8 ürü combot, 10 liter bort.
"De 1 adag, az 1 adag, hogy is lehetne másképp?" - ez aranyos - hát simán.
Pl. a köretnél nem nehéz fél kanállal több vagy kevesebb rizst odarakni, egy-két krokettel szintén pluszban-mínuszban sakkozni, még egy merőkanál sűrűjével megtoldani, senki nem tudja :)
De amúgy köszi, ha így van, hát így van.
Meg éttermenként annyira változó a mennyiség. Van ahol 3 szelet, van, ahol 2 szelet sajt az adag. Tonna zöldség, vagy alig elég, másfél férfi vagy alig egy női tenyérnyi sült hús, egy palacsinta vagy 2 szelet stb.
Ezért is gondolkodtatott el.
hiaba lenne jo neked, ha rad szabnak az adagot, attol ez meg nem fog megtortenni. :D
en sem 120 kgs ffi, sem 50 kgs no nem vagyok, de sosem tudom megenni az egesz adagot, mindig mindenhol tul sokat adnak szerintem.
"Pl. a köretnél nem nehéz fél kanállal több vagy kevesebb rizst odarakni, egy-két krokettel szintén pluszban-mínuszban sakkozni, még egy merőkanál sűrűjével megtoldani, senki nem tudja :)"
Ez aranyos! :)
És mégis, ezt minek? Vagy kinek?
Több lesz ettől a szakács fizetése? Vagy mi ennek a logikája? Minek "sakkozna"? Unaloműzésből?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!