Gyrosozókban, kisebb kajás helyeken meg szokták engedni hogy az alkalmazottak zsebbe dolgozzanak valamennyit, vagy szólnom kéne a főnöknek?
Vajon Ausztriában is így megy ez?
Mert itt mindenki nagyon hiányolja az osztrák környezetet, munkamorált, fizetéseket stb., de amikor tenni kellene érte valamit (pl. nem nézni félre mikor valaki lop vagy csal), akkor mindenki mondja, hogy ne szólj, ne legyél vamzer, ne legyél III/III-s.
Egyébként én nem ítélem el azokat, akik lopnak, ugyanúgy csalnak magasabb (gazdasági és politikai) szinten is. Csak ha mindenki úgy lop és csal ahogy tud, akkor egyrészt ne akarjunk itt Ausztriát, másrészt meg ne vándoroljunk ki oda.
Ki a franc akar itt Ausztriát?
A kis figyelmes kérdező... én ilyet nem figyelek, észre sem veszek. Ügynöknek való a kérdező.
Ne mond el a fonokasszonynak.
Ha zavar a lanynak szolj.
Én sem értem a reakciók többségét! Ha bemegyek a boltba és lopok magamnak valamit, az is rendben van, mert az állam amúgy lenyúlja a fizetésem akárhány százalékát? Ezzel megnyugtatom a saját lelkiismeretem? Mert úgyis mindenki lop, csal?
Itt van nem messze tőlünk egy kisbolt. Még életemben nem kaptam blokkot, de mivel többször is odajárok, nem fogok balhézni. De a kedves alkalmazottat nem egyszer láttam kétpofára zabálni a primőr ezer forint feletti gyümölcsöt.
Sokféle szemszögből meg lehetne közelíteni ezt a kérdést!
Jah, és úgy zabálta az 1800 forintos epret, hogy amikor beléptem, olyan zavarban volt, hogy még ha akarta volna se tudta volna letagadni, hogy azért egy fillért nem fizet.
Mi mehet nagyobb dolgokban?
Be van kamerázva elég rendesen a bolt. Egyszer olyan helyen mobilozott, beállt a zöldségesládák közé, és mondta, azaz könyörgött, nehogy szóljak a másik alkalmazottnak, (egymást váltják naponta), hogy azért ott telefonálgat, mert tudja, hogy oda nem lát a kamera. Pff.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!