Gyrosozókban, kisebb kajás helyeken meg szokták engedni hogy az alkalmazottak zsebbe dolgozzanak valamennyit, vagy szólnom kéne a főnöknek?
"Nem túl valószínű, hogy ez bármiféle közös megegyezés alatt történt"
Ja, csak úgy 99%.
Ami az igazi realitás, hogy az üzemeltető lop az államtól.
Tipikus esete annak, mikor fogalmatlanok próbálnak okosak lenni valami témában.
Ismerek egy pár helyet (jó párat, legyen 100-as nagyságrend) konkrétan 0 db-ot tudnék mondani, ahol mindig mindet beütnek. Jó reggelt kívánok!
Amit nem üt be a gépbe,azt nem rakhatja a kasszába ,hiszen pluszpénz nem lehet ott,ha ellenőrzés van.
Valószínű,hogy pont a főnöke nyomására teszi ezt.
Másrészt meg nincs hozzá közöd , harmadrészt meg ez súlyos vád ,miért gyanusítasz embereket lopással ha nem tudod mi történt és bizonyítani sem tudod?
Ehhez is kell azért egy jellem ..
"Sarki gyrosozókban ez nagyon gyakori,"
Igen, ebben igazad van, nem sarki gyrosozókban sokkal becsületesebbek az alkalmazottak! :D Felfogod te amiket írsz?
"Ha tőled lopna egy alkalmazottad, te is tudni akarnál róla, nemde?"
Dede!
Csak hozzáértőként ezt nem egy vendég homályos feltételezései alapján tudnám meg, hanem onnan, hogy figyelnék az üzletemre.
Vannak olyan jelenségek, mint stand, leltár, elszámolás, figyelőrendszerek, hadd ne soroljam...
Lopni attól lehet, aki hagyja.
"Lopni attól lehet, aki hagyja."
Váó, ennél nagyobb baromságot rég olvastam.
Nagyon rühellem az ilyen spicliket, mint amilyen te vagy. Mitől lesz jobb a lelki békéd, ha felnyomod? Te ugyanúgy megkapod amit kértél, te nem vagy megkárosítva, nem mindegy neked, hogy a másik mit csinál? Lehet tényleg főnöki utasításra teszi és magadat égeted be, ha neki állsz köpni a tulajnál. Lehet legközelebb bele csuláznak a kajádba.
Olyan kizárt, hogy "néhány vásárlót megengednek nekik kiegészítésképp", különben az alkalmazott nem tudná hol a határ. Olyan van, hogy a tulaj mondja, hogy amit lehet ne üssetek be. Megsúgom, hogy ha Magyarországon minden vállalkozó betartana minden szabályt, éhen halna a tulaj is, és az alkalmazottai is, mert nem bírná őket kifizetni sem. Gőzöd nincs róla mennyi pénzt legombol az állam a vállalkozókról, képtelenség mindent bevallani. Hogy ezt nem mindig tapasztalod, az miatt van, mert a könyvelés, a bevételi átlag alapján taktikáznak, hogy mikor fér bele, hogy zsebre tegyék a pénzt, és mikor nem. Én benzinkúton is sokszor megfigyeltem, hogy ha leteszem a pontos összeget és már rohanok is el, nem ütik be, ha nem várom meg a blokkot. Néha direkt így csinálom, hogy legyen rá lehetőségük. Én a vállalkozókat támogatom és az alkalmazottakat is, akiket nem tudnak rendesen megfizetni. A gyrososnak sincs szerintem kacsalábon forgó háza, nem úgy mint azoknak, akik a bevételed nagy részét törvényesen lenyúlják.
Te is súlyos vádakat dobálsz utolsó, csak te azt mondod hogy a főnök a ludas és nem a dolgozó. Szerintem mindkettőnek meg van az esélye. Te se tudhatod 100%ban biztosra amit gondolsz ahogy az sem aki azt mondja hogy a lány lop.
Nem tudhatom (de azért sejthetem,így 15 év vendéglátózás után) ,csak az a különbség köztem meg a kérdező közt,hogy én senkit nem vádoltam meg és nem akarok beköpni,csak egy anonim internetes fórumon leírtam a véleményem,nem a navnál szándékozom jelenteni a főnököt .
Érdekes egyébként, hogy magyar fórumokon mindig mindenki a tolvajt védi meg megy a spiclizés és az az utolsó szemétláda, akinek feltűnik, hogy valami nincs rendben.
Úgy látszik mindenkiben van némi betyérbecsület, mondván "én is gyakran lopok, nekem se esne jól ha felnyomnának".
Többek között ezért vagyunk inkább balkán, mint nyugat és ezért ennyire korrupt ez az ország. Mert Ti egytől egyig, mint korruptak vagytok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!