Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Magyarországon miért mánia...

Magyarországon miért mánia vendégségben levest kínálni a főétel előtt?

Figyelt kérdés

Tipikus vendégségi vacsora: Előétel leves, mindenki jól lakik vele, aztán a főfogásból csak csipeget.

Aztán jön a háziasszony a kérdéseivel, hogy nem ízlett-e a főfogás, miért nem mersz még, egyél még, stb.

2018. máj. 6. 11:40
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
75%

A tukmálás, na az egy teljesen más kategória, köze nincs a leveshez. Azt én is rühellem, tukmáló helyekre nem is mennék. Nekem rendes rokonaim vannak, akik azt is tudomásul veszik, ha csak az uborkát eszem meg a felkínált ebédből (ez csak egyszer fordult elő, mert rugalmas vagyok és ritkán megyek el itthonról, de van ilyen). Persze inkább vesznék össze valakivel (néha a legudvariasabb visszautasítás is ordítozásba torkollik a másik fél részéről), mintsem utálkozva egyek vagy rosszul legyek az ételtől.

A kínálgatás, kérdezgetés az még OK. Akit az is zavar, az talán maradjon otthon, vannak aszociális emberek, én megértem.

2018. máj. 6. 14:38
 12/15 anonim ***** válasza:
65%

Aki levessel eszi tele magát, az azt választja, joga van hozzá, nem? Ha akar enni a főételből és nem tud, akkor pedig így járt. Ne a leves tegyen már róla, hogy valaki literszámra dönti be, pedig a kapacitása nem sokkal több.

Én nem szoktam 1 liter leves fölé menni, mert nem nagy a gyomrom s eszem főételt és desszertet is. Egyébként a könnyed zöldségételek is ilyenek: ha bevágunk bő 1 kilót (vagy kinek mennyi fér), akkor feszülő hassan éhezhetünk utána. Minden embernek tudnia kell, mi laktatja s mennyi s aszerint célszerű ennie.

Arról sem a háziasszony tehet, ha finom zserbót süt s a vendég a 2-3 fogás után még befal tizenkettőt és rosszul lesz... Ilyesmi a leves is. Van, jó szívvel adják, te pedig egyél annyit, amennyit akarsz (ha a háziasszony nem fogadja el, hogy keveset, az már a háziasszony hibája).

2018. máj. 6. 14:43
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Erre nagyon egyszerű a megoldás. Nem szedsz/kérsz sok levest, csak annyit, hogy azért ne sértsd meg a vendéglátódat. Ha unszol hogy egyél még, udvariasan vissza kell utasítani.
2018. máj. 6. 15:33
 14/15 anonim ***** válasza:

[link]

Ősi magyar étel, ez nem valami újkori divat. Mi magyarok a főétel előtt esszük, de pl. a franciáknál a főétel után szolgálják fel.

2018. máj. 13. 07:48
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell jóllakni a levesből. Megmondod, nagyon finom, de ha sokat eszel belőle, nem tudsz főételt enni.Ennyi.

Én is ünnepnapra mindig főzök levest, hétköznap kb.heti 2-szer, de csak valami tartalmas levest.Mi szeretjük.Aki sokat evett belőle, azt jelenti szerette, ízlett neki.Ez jó.Mindegy miből eszik többet, az ő dolga.

2018. máj. 14. 10:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!