Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Mi számit udvarias ételrendelé...

Mi számit udvarias ételrendelésnek?

Figyelt kérdés

-kérnék

-kérnék szépen

-lesz

-lenne

-szeretnék

2018. jan. 28. 15:17
1 2 3
 21/25 Carragher_x ***** válasza:
24%

"Nem ilyen "lesz"-es vendégek teszik ki a vendégkörük többségét!"

Elég sok étteremben megfordultam már életemben, egy dolog biztosan kijelenthető: a bunkóságnak semmi köze a pénztárcához.

Egy diszpécser, pincér meg ne játsszon tanárt. Jellemzően azok lovagolnak a lesz/lenne - ismétlem, teljesen normális - formulán, akiket rettentően zavar, hogy ők valójában senkik és így próbálnak vmi a hangyaf*nyi hatalmukkal visszaélni.

A kérdésem egyébként továbbra is adott: Ha a vendégtől bunkóságnak számít a lesz/lenne, akkor fizettetésnél, akár étteremben, akár boltban miért nem háborodik fel senki sem azon, hogy "XY Ft lesz"?

2018. jan. 28. 21:27
 22/25 A kérdező kommentje:
En senkit sem szavaztam le fogyi 20.:D De abbol is latszik, hogy nem egyertelmu a helyzet, hogy mindjart 30 valasznal tartunk.
2018. jan. 28. 23:26
 23/25 anonim ***** válasza:
100%
Én mindig úgy kérek, hogy "egy x-et legyen szíves". Eddig senkinek nem volt vele problémája, csak ajánlani tudom.
2018. jan. 29. 10:27
 24/25 anonim ***** válasza:
84%

Köszönés után: egy #&@-t szeretnék rendelni.

A lesz/lenne használata prosztó dolog, de sokkal, sokkal nagyobb illetlenség erre felhívni a vásárló figyelmét. Szolgáltató szektorban bizony meg kell tanulni nyelni és mosolyogni. Nyilván, ha úgy hangzott volna a rendelés, hogy ba&&@ál hozzám egy gyrost kiskYXVcsög, de k#va gyorsan, akkor el lehet hajtani a fenébe a vásárlót, ebben az esetben viszont indokolatlan volt a bunkóság.

Ennek ellenére azonban nem írnék negatív véleményt egy helyről. Ha ez zsinórban többször előfordul, akkor nyilván más a helyzet, de gondolj bele. A 20 alkalmazottad közül egynek sz&r napja volt, és nem a legudvariasabban viselkedett egy vevővel, erre a vásárló lehúzza az egész helyet egy nyilvános bejegyzésben. Nem korrekt.

2018. jan. 29. 10:45
 25/25 anonim ***** válasza:
100%
Mindig mondom, hogy kérek, kérnék vagy szeretnék.
2018. jan. 31. 13:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!