Kinek illik fizetni?
Ki hívott meg kit, kinek az ötlete volt az étterem?
Am valószínűleg a szülők fognak fizetni mindent, az mégsem illik, hogy az ünnepeltek fizessenek, nyilván akkor már sem veled, sem a párod nővérének a pasijával nem fogják külön-külön kifizettetni a fogyasztásotokat.
Nem, bár én lennék olyan jófej és előre szólnék a pincérnek, hogy ki kivel fizet egybe, mert az azért bosszantó, ha kikéritek a számlát és 10 percig kell böngésznie meg kérdezgetnie, hogy ki mit evett ki mit ivott és mindent külön összeszámolni.
De én inkább összebeszélnék a párom szüleivel, hogy mi és ők fizessük felesbe a számlát, azért a születésnaposokkal nem fizettetném ki az ünnepi vacsit, az nekem fura lenne. Kb mintha maguknak vennének ajándékot.
6 ember kontóját azért simán lehet állni még egyedül is, a szülőkkel közösen meg pláne.
Ennyiböl nem lehet megmondani, mi illik.
Alapesetben az szokott fizetni, aki meghívja a másikat/másikakat.
De itt nem egyértemü a helyzet, ezért szerintem értelmes dolog lenne megbeszélni.
A legegyszerübbb, ha mindenki a saját fogyasztását fizeti, de az is megoldás, ha az ünnepeltek+partnerek fizetik a szülökét, vagy a szülök fizetik mindenkinek - attól függöen, ki kezdeményezte az ebédmeghívást.
Általában mindig van valaki(pláne ilyen létszámnál)aki kifizeti de ez anyagi helyzettől is függ persze.
De ha mindenképp külön lesz a számla akkor illik az elején szólni a pincérnek vagy legyen egybe és a végén szétdobni de én a szülőket kihagynám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!