Szívesen látogatnátok, töltenétek az időt illetve vásárolnátok egy ilyen gyorsétteremben?
A lényeg, hogy valóban gyorsétterem lenne, de másképp.
Úgy gondoltam, hogy nyitok egy gyorséttermet amiben kb. 5 perc alatt ki tudnám szolgálni az embereket olyan ételekkel, amelyek friss és olcsó hozzávalókból készülnének, így nagyjából tartani tudnám az általános árkategóriákat.
A lehető legkevesebb olajban készítenénk a ételeket és mivel sok sütő és tűzhely lenne, ezért nem sülne ugyan abban az olajban 1-nél több megrendelés.
Lenne hűségprogram is, ahol rengeteg kedvezmény lenne kikapcsolódási lehetőségekkel illetve lenne VIP csoport is, ahol rendezvényekre lehetne ingyenesen menni amit mi szervezünk stb. stb..
Az étteremben lenne főtt étel(levesek, főzekek), gyors étel, desszertek, sütemények, italok, vacsorák, menük, rágcsák, saláták, saját kezűleg összeállítható ételek és akár menük, cukormentes ételek, diétás ételek, gluténmentes ételek, tojásmentes ételek stb. Illetve ha valakinek lenne ott majd új csoport létrehoására való ötlete, akkor létrehoznánk új ételkategóriát, illetve a kategóriát kiötlő személy kapna arra a kategóriára egy kártyát, amivel mindig kedvezményesen ehetne abból az adott kategóriás ételekből.
Lehetne előrendelni úgy, hogy mondjuk egy hónapra előre megmondják, hogy mikor hova kell kiszállítani (még iskolába is) és akkor ingyenes kiszállítással és az ilyenkor levő sok megrendelés miatt szintén jelentős kedvezményekkel lehetne vásárolni bármit amit rendelnek.
Ezen felül ha valaki kérne kártyát, akkor azon lehetne olyan pontokat gyűjteni, amivel választhat, hogy majd ajándékot kér, vagy bizonyos ponthatárokon belül valamit ingyenesen.
Ti vevők lennétek egy ilyen gyorsétteremre? Csakmert pénzem lenne rá és már csak némi hát mondhatjuk, hogy bátorítás kellene hozzá, hogy megvalósítsam.
A válaszaitokat előre is köszi.
Értem. Egyébként én úgy gondoltam az egyszeri olajat, hogy a használt olajat megszűrnénk és akkor már el lehet gondolkodni rajta, hogy lehet mégegyszer használni. Amúgy nyilván minden egy kártyán lenne megoldva és ismerek olyan embert, aki meg tudná az ilyen jellegű számítógépes rendszer valósítani.
De amúgy te személy szerint ha meg lehetne valósítani, akkor ennél ebben a gyorsétteremben?
Nem tanultál vendéglátást, igaz?
Csak mert ha igen, akkor gondolom megbuktál párszor szakmai számításból.
Hát mit mondjak... mondjuk New Yorkban, Manhattanben , ha nagy az ismeretségi köröd, lehet hogy életképes lenne.
Hogy jön ide a meki?
Hol van ott menü, meg százféle komplett főétel, pláne különböző "mentes" termékek?
Van fogalmad róla, mekkora apparátussal jár ez? :D
Hány száz buktatót mondjak, azok közül, amit felsoroltál?
Kezdjük az első mondattal?
Mondj 30 ételt, amit januárban olcsó és friss alapanyagokból raksz össze. :)
Igazán nincs mit, mert nem mentem bele a részletekbe, lévén nem vagyok szakoktató.
Csak mielőtt kihajintod a pénzed az ablakon, te meg utánaugrasz, jó tudni, hogy pont az ilyen hozzáállás miatt ment már tönkre annyi de annyi híres ember, színésztől bokszolóig, énekestől kereskedelmi igazgatóig.
Mert láttak 5 percet valami főzős műsorból, és azt hitték, elég megnyitni, és majd dől a pénz.
Álomvilág. Ha néhányan tudnák mennyire kiélezett a verseny, milyen kőkemény, és milyen apróságokon, műlik, hanyatt homlok menekülnének az ötlet elől.
Ez egy igen komoly szakma. Annak is nagyon észnél kell lenni, meg 20 kilométerre előre számolni, aki 30 éve ezt csinálja, és a fél kisujjában több tudás, meg számítás, van, meg üzletet fenntartó stabil vendégkör, mint ha ilyen lelkes amatőrökből egy fél országnyi összetenné amije van.
Ne érts félre, nem akarok én semmiféle negatív energiákat sugározni, meg lelombozni, csak felhívom a figyelmedet a realitásra, hol tart ma a magyar vendéglátás.
És nem tudom, mikor lesz jobb.
Mondjuk ha 25 évvel ezelőtt lett volna rá pénzed, meg ambíciód, akkor még bukhattál is volna az elején, mire belerázódsz, megtanulod az üzleti meg a szakmai részét, és mára akár sokadik üzleted is lehetne, vagy legalább 1 nagyon jól menő.
De manapság itt, így, ... leírtam mit gondolok róla, nem akarom ragozni.
Csak egy példa, múlt héten beszélgettem egy étterem tulajdonossal.
Kőgazdag, legalább is a család az, hogy neki ebből mennyi a pénze, nem tudom.
Másfél éve megvett és felújított egy belvárosi műemlék kategóriába sorolt épületet, megcsinálta atom fullos étteremmé.
Amúgy köze nincs a vendéglátáshoz, ruha boltjai voltak, ez nála régi vágy volt, régóta szerette volna.
3 hónapig (az újdonság erejéig) termelt némi pénzt az egység.
Azóta, több mint 1 éve, ha kb 6 milliót kell beletolnia, hogy működjön.
Pedig mindent elkövet. A maga szintjén, ami tőle telik. Csak hát ez nem farmerbolt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!