Milyen végzettségek és engedélyek kellenek hozzá?
2 lehetőségen gondolkodom.
Vagy csinálnék egy étel kiszállítós vállalkozást kicsiben, itt az otthonomban, ha lehet!? Lehet hogy csak pár adag eladott ételről lenne szó, amolyan kereset kiegészítésként, most háztartásbeli vagyok, a férjemnek van munkahelye.
Vagy nyitnék egy kis "éttermet", csak egy picike helyről lenne szó, kis konyhával, kis beülős résszel, ahol mindig aznap frissen előre elkészített ételeket árusítanék.
Pár adaghoz minek vállalkozàs
ismerettségi körön belül terjedhet, ők meg is vennék azt és kész
vállalkozói tùl drága, sok a költség nem éri meg kevés bevételnél
Abba most nem megyek bele, hogy mire az engedélyeket megkapnád, hány milliót kellene rákölteni a szükséges átalakításokra, berendezésekre. Azt mondod, egyedül csinálnád.
Szóval miközben főzöl, aközben felveszed a rendelést, felszolgálod az ételt, kiállítod a számlát, mosogatsz, leszeded az asztalokat, újraterítesz? Hány vendéggel számolsz naponta, hogy ne legyen mínuszos a vállalkozás?
A kiszállítós formátumot is egy személyben csinálnád?
Mekkora a település, ahol nyitnál?
Ebben tényleg nincs semmi ráció. Eleve zavarosan írsz az egészről, nem tudjuk, hogy milyen ételekről van szó a süteményen kívül (gratula, feltaláltad a cukrászdát és a tejbüfét!) Azt mondod, hogy egyedül csinálnál mindent, Még ha eldobható tányérokkal és evőeszközökkel is járna az egész, csak hogy a mosogatás költségét megspórold, akkor is neked kell(ene) gondoskodnod az árú beszerzéséről, az előállításról, a takarításról, a kiszolgálásról... Szerinted ez napi hány óra meló, és mennyi bevétel+kiadás? Mit gondolsz, mennyi lenne az órabéred? Arról nem is beszélve, hogy ha beteg leszel, akkor aztán oda a nehezen szerzett törzsvásárlói köröd, csak mert mással ez nem működne.
És akkor tényleg szó van a mindenféle ellenőrzésről, engedélyről, nem csak a végzettség számít. Az engedély sem csak adminisztráció, hogy bemész a hivatalba, kéred, és megkapod szó nélkül esetleg pénzért.
Kicsit romantikus elképzelésed van, ezekről.
Nem éri meg olyan szinten csinálni, ahogy te akarod.
A vendéglátás nagyon költségigényes vállalkozás, mire kialakítasz egy olyan konyhát, amire megadják az engedélyeket bőven milliós tételről beszélünk. Aztán kis forgalommal nem fogod kitermelni a költségeket sem. Ráadásul szakács végzettség is kell hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!