Mi a véleményetek arról, hogy ha egy nagyobb késés (egy, másfél óra) miatt a vendég visszaküldi a futárral a megrendelt ételt?
"Tényleg, nem nagyon érted? Mivel vagy előrébb, ha felöltözöl, elmész kajáért akár csak a sarki boltba, hazamész, összeraksz csak egy szendvicset... addigra pont ott a futár a friss, illatozó pizzáddal,"
Ez egy-másfél óra késésnél nagyon nem igaz. De nézzük csak, a következő esetekben mit segít rajtam, ha visszaküldöm?
1. Ebédszüneten vagyok 12-13 óra között. A futár 13:30-kor toppan be. Én 12:30-kor megelégeltem a várakozást és vettem a büfében egy szendvicset. Most akkor mit csináljak az ebédidő után egy friss pizzával?
2. 18:00-kor el kell húznom otthonról, mert programom van. 16:30-ra rendeltem pizzát, nem érkezett meg 17:30-ig, amikor is már nincs időm kényelmesen megenni, fogatmosni, elindulni. Fél órával előtte ettem inkább egy rántottát.
3. Filmezünk este és 10-re rendeltünk pizzát. 11:30-ra a filmnek vége, és megérkezik a pizza. HURRÁ! Addigra mindenki telezabálta magát popcornnal, chipsszel.
Na, érted már?
Ha előre szólnak nem érdekel, volt hogy ahonnan rendeltünk mondták hogy "figyi, csúcsidő van, úszunk a rendelésekbe, lehet másfél-két óra is mire ki tudjuk hozni" mondom oké, semmi gáz, eszek egy szendvicset addig kibírom azzal, de ha azt mndják fél óra és másfél után is várom a futárt azért már érdeklődöm hol a halálba van.
Mondjuk ha olyan kaja amit bedobok a mikróba oszt jónapot még hagyjám, de ha hidegen jön meg a gyros tál és rábaxták a salátát a húsra azt már melegíthetem.....
"A lényeg, hogy ha percre pontosan ki van számolva az ebédszüneted, akkor inkább rendelj ebéd házhozszállítós cégtől, aki már reggel kiviszi, aztán délben a hűtőből kivéve megmelegítheted"
1. Nem mindenhol van mikró
2. A futároknak kötelessège időben szállítani, nem nekem máshonnan rendelni mert hátha késnek szégnyek...
3. Munkahelyen MINDEN szerdán pizzát rendelünk, szünet előtt 10 perccel kérjük. Sosem volt még gond. A te logikád szerint azért vegyek mikrós kajàt merthát mivan ha késnek mégis és nehogy visszaküldjük?
"Ha hiszti van negyed óra késés miatt (megértem ezt is), akkor az pizzarendelés nem mindig életszerű megoldás. Én mindig akkor rendelek, ha tudom, hogy van időm várni is. "
Magánügy. Akkor rendelek, amikor a diszpécser által mondott idő belefér nekem. Nem akkor, ha rá tudok számolni 1 -2 órát még, hülye nem vagyok.
"Elfelejtették. Mondtam, hogy gondoltam, akkor most szólok megint. Nem győztek elnézést kérni, én meg csak mondogattam, hogy nem gáz, csak gyanús volt, hogy valami gebasz van. Aztán kihozták negyed óra múlva, és nem fogadták el a pénzt érte, pedig nekem semmi bajom nem volt velük. Én soha nem őrjöngök ilyen miatt,"
Mi sem őrjöngünk. Ha rendelek valamit délre, akkor azt délben akarom megenni, nem f2-kor. Ha te igen az a te dolgod.
"mert nem szeretném azt a munkát végezni, amit egy étteremben nap mint nap végigcsinálnak, nem beszélve a hülye ügyfelekről, akik belekötnek mindenbe, "
Abba azért elég kevesen nem kötnek bele ha 1,5 órát késik az étel.
A megoldás egyszerű: közöld, hogy meddig tudsz várni. Ha egy negyed órás ebédszünetre kéred a kaját, akkor meg csak gratulálni tudok. Még egy kisvárosban is lehet dugó, sok piros lámpa, bármi, a futár meg nem fog jóval előbb elindulni, és setleg 20 percig állni a cuccal az ajtóban epekedve, hogy neked odaadhassa, mikor kezdődik a szüneted. Ugyanúgy lehet bármi a konyhán is, ami becsúszik.
A korrekt a következő: jó pár órával előbb leadod a rendelést, közlöd, mikorra kell, és közlöd, mennyit tudsz várni, megkérdezed, megoldható-e, ha a válasz igen, akkor rendelsz - ilyenkor ha nem szállítanak időre felhívod a futárt, és megmondod, hogy nem kéred: nem várod meg míg odamegy, telefonál - ezzel az ő pénzét elvéve, idejét pazarolva. Na ez korrekt.
Ha rendelsz és esetleg a diszpécser, (aki jelzem éttermekben lehet hogy egy közben 9 asztallal foglalkozó pincér, aki rohadul nem ér rá neked mondjuk étlapot felolvasgatni, meg ajánlgatni, stb.) Elfelejti megmondani mennyi idő, kérdezz rá, és ne felháborodva hívd vissza mondjuk egy óra múlva, hogy hol a kajád, hiszen azt el kell készíteni, a futár is lehet éppen útpn van, később ér vissza, ismét dugó, piroslámpák, stb....
Kis gasztronómiai illemtan nem árt!
17-es, te rendeltél már valaha az életben kaját??:D
Marhára nem érdekel, hány összetevős a dolog, nem az én problémám. MINDEN valamirevaló cég, amelyik kaját szállít ki, úgy műxik, hogy a diszpécser közli, mikor várható a rendelés, a jobbak a honlapon is feltüntetik, hova mennyi időre vállalják a kiszállítást. Aki ebben dolgozik, annak tisztában kell lennie azzal, hogy a vevő nem vár másfél órát, akkor várja az ételt, amikorra mondták neki. Az a minimum, hogy legfeljebb 10 perccel térnek el tőle, nem a vevő telefonálgat, telefonáljon a cég/futár, ha gebasz van, és nem tartja a határidőt, EZ az alapvető udvariasság.
Velem az is megesett, hogy az este 9.30-kor leadott és elfogadott rendelésemet másnap délelőtt hozták ki, a futár teljes lelki nyugalommal csörgetett rám, mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga. Na, őt egy kicsit emeltebb hangon hajtottam el a bánatba, történetesen akkor tényleg nem nagyon tudtam mivel helyettesíteni a meg nem érkezett kaját.
"A korrekt a következő: jó pár órával előbb leadod a rendelést, közlöd, mikorra kell, és közlöd, mennyit tudsz várni, megkérdezed, megoldható-e, ha a válasz igen, akkor rendelsz - ilyenkor ha nem szállítanak időre felhívod a futárt, és megmondod, hogy nem kéred: nem várod meg míg odamegy, telefonál - ezzel az ő pénzét elvéve, idejét pazarolva. Na ez korrekt. "
NEM, kedves. A korrekt az, hogy felhívom az éttermet, közlöm, hogy házhoz szállítva óhajtok rendelni, a diszpécser (aki felőlem lehet a mosogatófiú is, nem érdekel) EKKOR közli, hogy másfél óra a várható időtartam, amíg megérkezik. Ha ez NEKEM (mert én vagyok a vevő) megfelel, akkor leadom a rendelést, megadva a címet és a telefonszámot is, ez tehát rendelkezésre áll. Ha az étterem vagy a futár akadályozottsága miatt csszik a kiszállítás, akkor az érintett felhív engem, hogy elnézést, probléma van. EZ LENNE a korrekt, ha az éttermek - a tiéd is - minimálisan értené, hogy a vásárlókból él, és az internet korában nem érdemes sz..rni a fejükre, mert futótűzként terjed a hír, és van bőven konkurrencia. Még egy kisvárosban is, ahol nem lehet akkora dugó, hogy a kismotoros futár félórát késsen.:D
Gasztrokultúráról meg ne ugasson az, aki szerint a jogos vevői reklamáció hisztinek minősül. Pont lesz..rom, mekkora veszteség a kaja visszaküldése egy olyan zugkifőzdének, amelyik tőlem várná el, hogy könyörögjek, ugyan hozzák már ki az általuk megadott időn belül a megrendelésemet. El vagy te tévedve, mint Gollam a gyűrűvel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!