Mennyi borravalót szoktatok adni a pizzafutárnak?
nem mindig adunk. nyilván ha mondjuk 960ft a pizza akkor nem várom a visszajárót(bár nem is adnák). de így szándékosan nem szoktam többet adni ,csak kerek összeget adok ennyi. pl 1010 ft a pizza,akkor 1100at adok. de ha 1100 a pizza,akkor is 1100at adok.
nem vagyok annyira híve a borravalóknak. + a legtöbb pizzafutár köszönni sem képes meg még neki áll pattogni,hogyha hív a számomon és fel merem venni. hát honnan tudjam,hogy ne vegyem fel? minek hív akkor? (kertes ház). amúgy nem sokat szoktunk rendelni és általában mindig máshonnan,hogy leteszteljük hol a legjobb. szóval nem lehet indok,hogy azért nem köszönnek,mert múltkor se adtam borravalót..bár akkor sem lenne logikus lépés
Kb. 10%
#10-es!
" a bolti eladóknak/tanároknak/buszsofőröknek stb se adunk borravalót."
Azt azért remélem legalább sejted, hogy ez csak önámítás, mert ha esetleg ezt valóban tényleg így is gondolnád, azzal csak a mérhetetlen ostobaságodat, fogalmatlanságodat és szűklátókörűségedet bizonyítanád.
"Azt azért remélem legalább sejted, hogy ez csak önámítás, mert ha esetleg ezt valóban tényleg így is gondolnád, azzal csak a mérhetetlen ostobaságodat, fogalmatlanságodat és szűklátókörűségedet bizonyítanád."
Böff.
Tehát akkor Te a Tescoban is ha 9100-at fizetsz, akkor 10 ezrest adsz és nem kérsz vissza belőle ugye?
Ha meg nem, akkor hogyis volt az az ostobás dolog?
Borravalót akkor szokás adni, hogyha az adott szolgáltatást végző alkalmazott az elvárt, avagy az elváráson felüli munkát végzett. (jogos amúgy, hogy akkor egy remek pedagógusnak ugyan mért nem adunk, hát tessék vinni ajándékot év végén !)
Szóval ha ideér a futár gyorsan, meleg a pizza, és látom az ajtóból hogy rohan fel a lépcsőn (persze ha idősebb akkor mindegy), akkor általában felkerekítem neki az árát, ez étteremtől függően lehet 100-200 forint között, viszont hogyha pont úgy jön ki a rendelés, hogy pl. 1990, akkor 2000 forintot kap, nem szoktam külön osztogatni az apróm. Abban az esetben ha egy bunkó hozza ki az orra előtt leszámolom pontosan és egy forintot nem kap (kivéve ha nincs apróm). Hiszen szerintem a szolgáltatás része, hogy borravalót ne várjanak el és legyenek kedvesek. Aztán persze sokszor még ők húzzák a szájukat...
#12-es miért is? maximum te bizonyítod az ostobaságod ezzel a kommenttel. értelmes magyarázatot persze már nem vagy képes adni, csak mocskolódsz.
amúgy pizzafutár vagy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!