Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » A velőrózsa rántva, vagy...

A velőrózsa rántva, vagy velővel töltött rántott szeletnél miért nem úgy irják agyvelő rántva, agyvelővel töltött?

Figyelt kérdés

A velőrózsa rántva, vagy velővel töltött rántott szeletnél miért nem úgy irják agyvelő rántva, agyvelővel töltött?


Én ezidáig azt hittem hogy nem agyvelő, átvertek!


Mert ott van még a finom marha/diszno csontvelő is, ami számomra finomabb mint az agyvelő.



2016. júl. 29. 14:07
 1/6 anonim ***** válasza:
Disznocsontvelö? Melyik csontbol, hogyan készitve ettél?
2016. júl. 29. 14:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:

disznó lábszár, csülök felső??? vagy hogy hivják.

Nyilván kevesebb van benne mint a marhában.

Csontvelő minden csontban van, persze nagy keresztmetszetűből gazdaságos a kinyerése.

2016. júl. 29. 14:54
 3/6 anonim ***** válasza:

Azért nem írják, mert ezt mindenki tudja, ezért fölösleges.


A csontvelöt meg nem lehet kirántani, az meg, hogy finomabb, csak ízlés kérdése.

2016. júl. 29. 14:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
Azért nem úgy írják mert agyvelő amikor még az élő sertésben vagy marhában van az agyvelő. Amikor már nem él az állat akkor , már nem használja nem élő szerv így sertés vagy marhavelő. Szebben is hangzik ,mint az agyvelő sok embert elriasztana ha így olvasná az étlapon. Egyébként sertés velőt amire te gondoltál a csontozatban lévő velőt általában nem szokás felhasználni úgy mint a marhavelőt a csontokból. Aki étterembe vagy otthon van a konyhában az tudja ,hogy mi a különbség a 2 velő között. De ha nem vagy jártas a gasztrómoniában akkor is egy értelmű ,hogy melyik csontos a csontvelőből készült étel . ezek általában előételek . A velőrózsából készült ételek étteremben inkább fő ételek között találod meg.
2016. júl. 29. 15:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

"Én ezidáig azt hittem hogy nem agyvelő, átvertek! "


Nem vert át Téged senki - Te nem tudtad, hogy mit eszel...

Én még a kolbász vásárlás előtt is megkérdezem, hogy van-e benne lóhús - mert néhány kolbászban az is van.

2016. júl. 29. 16:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:

+4 negyeske: "Szebben is hangzik ,mint az agyvelő sok embert elriasztana ha így olvasná az étlapon."

ezt mar mind tudom. A problemam az atveres.


Amikor etteremben vagyok, es mellettem kernek egy velorozsat, akkor mindig mondani szoktam nekik, hogy az agyvelorozsa.

Ezutan nem szoktak megrendelni!

2016. júl. 29. 17:14

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!