Ti ilyen esetben nem sajnáljátok a többi éttermet?
Szóval mondjuk adott egy bevásárlóközpont, és adott az a része ahol az éttermek vannak asztalokkal. Szóval adott mondjuk egy Mcdonald's, egy Kínai kajádlda, egy DonPepe, és egy Görög kajálda.
A Mcdonald's előtt három-négy hosszú sorba állnak az emberek, a többi kajáldánál meg szinte senki. Hmmm látom a Kínai söpröget az üzletében, de 0 vevő, esetleg a Görög kajálda előtt max 1 vevő van. Ilyenkor azért sajnálom valamennyire őket, még annak ellenére is hogy én is a McDonald's -ba eszek. Ti mit gondoltok??
"Jó csak azt is vegyük figyelembe, hogy ilyen esetben, és Magyarországon mégis melyik étteremnek lenne akár csak esélye is versenyezni a Mcdonals's ellen?? Simán legyőz a Meki mindenkit, mondjuk ugyanez igaz a Burgerre, meg a KFC-re is igaz. Esélye sincs senkinek, hogy ellenük bárki is felvegye a versenyt."
Ha ez így lenne, nem lennének Magyarországon éttermek... :) Abban pedig elég rendesen bővelkedünk.
"Mekiben az ember eszik 2 sajtburgert 500ft az eltelíti egy darabig még ha nem is laktató."
Hát engem biztos nem, pedig elég sovány vagyok. Én a Mekibe minimum 2200Ft-ot elköltök, ha ennél kevesebbet költök, akkor jól se lakom. Én általában Dupla sajtos McRoyal közpes menüt eszem + 1 db Dupla sajtburgerrel+ ketchup, és lám 2240 Ft.
Nem sajnálom. Viszont mekiben még sosem voltam s ez már így is marad. A kínaiakban azért szokott lenni forgalom, én is jártam olyanokba eleget... Nem tudom, mekis mellett láttam-e már, mert a mekit azelőtt kiszűri az agyam, hogy tudatosulna, de nyilván tudja, mit csinál, amikor nyit egy boltot. Nem hinném, hogy a nagy forgalomból ne jutna neki is, s ha mégse, akkor tanult valamit.
Miért sajnálnék üzleteket...? Nem értem.
Kérdező!
A #9-es kommentedet egyáltalán nem értem.
Mi az, hogy egy étterem se tudna ezekkel versenyezni???!!!
Én konkrétan pont fordítva gondolom, szerintem még egy átlagosnál szerényebb étterem is lazán lenyomja bármelyik említett gyors kajázdát.
Csak a cél közönséget kell megtalálni, mert nem ugyanazt árulják.
Egy mekiben alig tudsz olyan terméket mondani, amin látszik, hogy az valójában miből van.
Stabilizálókkal, adalékokkal , vegyészek által megkreált valami, amit evés közben lehet, hogy jónak gondol az agy, és egy ilyen bakelit kaját lehet, hogy olcsóbban is tudnak adni, de ettől még aki normális jakára vágyik, annál labdába se rúghat egy ilyen hely.
Egy étteremben, (és nem is kell kiemelkedőnek lennie) az étel növényekből, állatokból készül, úgy ahogy akár otthon is főz az ember.
Egy jókai bableves tarkababból, meg füstölt csülökből.
Nem konzervből, és füst aromából.
Egy vagdalt húsból készül, nem szalmiákszeszben rohasztott vágóhídi hulladékból.
Egy csirke ételnél a csirkének a húsát használják fel, nem a csontját és a bőrét pépesítik egyneműre, és kezelik állományjavítóval a hússzerű állagért.
Az emberek nagy része ezzel tisztában van, és az árakkal is.
Ha megnézed a rendes, manipulálatlan normális alapanyagok árban sem esnek egy kategóriába a kutyaeledellel (konkrétan bizonyított, hogy eredeti formában emberi étkezésre alkalmatlan)
ezért a végső eladási ár is nagyobb.
Hogy miért szembesülsz azzal, hogy a meki jobban megy egy hagyományos étteremnél, nem tudom.
Lehet, hogy az étteremben nem jól főznek, vagy telhetetlen a tulajdonos, és ez valamilyen formában kihat a vendégekre, száz oka lehet.
Azt viszont pontosan tudom, hogy ahova én járok plázába, meg más bevásárló központba, ott az egyik legjobban dübörgő hely a magyaros étterem.
Meg azt is napi szinten érzem a bőrömön, hogy pl ahol én dolgozom, ott mondjuk kb 3000 ft-ba kerül 1 főétel, (pedig sok esetben olcsóbban is megérné, pláne az előételeken van nagy árrés)
ezzel együtt kb belerokkanunk a melóba, annyian vannak.
És ez a réteg, az ilyen vendégkör, (aki a minőséget, a tápértéket, a kiszolgálást, stb nézi)
a lábát be nem tenné egy mekibe, egyszerűen azért, mert nem azt kínálja, amire neki szüksége van.
"de ők nagyon kicsik a Mekihez képest."
Rengeteg jó étterem van, és általában mind kisebb vállalkozás, mint a meki.
ÉS??!!
Most a vállalkozás mérete a lényeg?
Mit számít, hány üzlete van a mekinek, vagy mennyire tudja adott esetben levinni a árait, (ha versenyre kerülne sor) ha ugyanazt a szokásos végletekig feldolgozott, jelentősebb mögöttes biológiai érték nélküli termékeit árulja mindenütt?
Ha 5 ft-ért árulná a hambijait, mellette meg egy étteremben 3000 ft lenne egy harcsapaprikás túrós csuszával, biztos, hogy nem menne tönkre az étterem sem, mert pl nem a 22 éves csóró egyetemista beszűkült tudatú gyorskajázókra építené az üzletét, hanem a tehetősebb rétegre, aki értékeli, hogy a harcsa nem cápaharcsa, hanem leső, a tészta nem durum, hanem 10 tojásos házi, a túró nem fűrészpor rikotta, hanem 15% zsírtartalmú túró.
És nem okoz neki problémát megfizetni ennek az árát.
Egyébként megsúgom, hogy a meki jelenleg elég komoly pénzügyi gondokkal küzd.
Nekem pedig az étterem nem a mekinél kezdődik...
Én sosem értettem, hogy a Mekibe ki milyen inditatásból teszi be a lábát. A hambijuk úgy rossz ahogy van. A kenyér teteje feltapad a szájpadlásodra, a sajt az a tejipari melléktermék lapkasajtból van. A hambi hús is olyan, hogy túlfűszerezett vagy nem is tudom... zöldséget meg alig lát. És még kicsi is. Ezzel szemben ott van pl a legalpáribb hambis hely az éjjel-nappali a pályaudvaron. Ott rendes nagy buciba kapod, én csirkéset szoktam kérni ami rendes pirított csirkemellet tartalmaz. A sajt reszelt trappista, és ott van benne a szép nagy saláta levél paradicsom és hagymakarikák. (esetleg kukorica, tartár mártás) Kerül kemény 600 Ft-ba. És tényleg akkora, hogy mellé nem kell semmi, mert jóllakok vele. És finom is. És ez a legolcsóbb hambis a városba, nem "minőségi" étterem. Szóval én a Mekinél csak jobb hambikat eszek bárhol kavargok a városba.
Egyszer kínomban, mikor reggel 5-kor csak a Meki volt nyitva, gondoltam ott megregelizek, mert a reggeli az nekem nagyon fontos. Egy sima tojásrántottás tekercset kértem, gondoltam azt nem lehet elrontani. Oké lecsengettem érte a 500 valamennyit, amint a számba vettem az első falatott már fordult is ki a kezemből az étel maradéka... választathatatlan volt.
Egy helyet szeretek a McCafét, az valóban finom de tekintve, hogy ugyanolyan áron adja a termékeit mint a város legdrágább kávéháza és ott asztalhoz hozzák a rendelésed, a számlát, és kinyalják még a hátsódat is, a Mekkben meg ugyanúgy sorba állsz... hát akkor inkább a kávéház. És akkor még választék is nagyobb.
Szóval én komolyan nem értem, hogy maradhat fent egy ilyen üzlet, amikor nála sokkal olcsóbb és finomabb (+kiadósabb) is van a piacon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!