Egy a la carte-os szakács napja hogyan telik el?
pl általában hánykor kezdenek dolgozni illetve meddig.
vagy főzés mellet előkészítést is végeznek stb.
Ez éttermenként változik, hogy kinek mi a dolga, mikor tartanak nyitva.
Általában (konyha)nyitás előtt egy-két órával kezdünk, és zárás után egy-két órát maradunk. Fogalmam sincs, mi az a hétvége és ünnepnap.
Az adott étterem látogattságától, a munkatársaktól, a konyhai felszereltségtől függ, mennyire stresszes a munka, de egy büfés/menüs étterem jóval "lazább" mint egy a la carte-os. Az a la carte-nál lényegében abban a pillanatban, ahogy a vendég leadja a rendelést, akkor kell a kívánt ételt összeállítani, frissen, gyorsan(!) tányérra tenni, hogy lehetőleg forrón/hidegen kerüljön a vendégek elé, ha egy asztalnál tízfélét rendelnek akkor nyilván mind a tizet ugyanolyan minőségben, egyszerre kell tálalni(ha már egyszer belőlük élünk, ugyebár.)
Az alap előkészítést (krumpli, hagymapucolás, zöldség megmosása, stb.) általában a konyhalányok csinálják, ha vannak :D a többi általában már a mi dolgunk. De eddig akárhol dolgoztam, mindenhol más volt a megszokott munkamenet.
Ha ezen a pályán gondolkodsz, javaslom csak akkor vágj bele, ha jól bírod a stresszt, a folyamatos terhelést, és nem görbül a szád széle, ha túlórázni kell, vagy ünnepnapon is bent izzadni. Kemény munka, de ha valaki elhivatott és szereti a pörgést, akkor hajrá.
És a húsok előkészítését ők csinálják vagy úgy rendelik?
Pl csontoskarajt ők csontozzák ki vagy a halakat ők filézik ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!