Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Gusztustalan sütemények amik...

Gusztustalan sütemények amik mégis mindenhol fogynak?

Figyelt kérdés
Észrevettem már egy ideje, hogy a legtöbb cukrászdában ugyanolyan a sütemény - ehetetlen. Vegyük például a piskótát. Jellegtelen, tömör és mű. Porból csinálják. Túl édes a legtöbb. A krémek, főleg a tejszínhab egyszerűen undorító, Rosszul vagyok tőle olyan műanyag íze van a bolti süteményeken! Hogy lehet ezeket a f*s "gejl" termékeket megenni? A házi tortát ezerszer többre becsülöm. Az embereknek nincs ízlése? miért ilyen sz*r a legtöbb cukrászdában a süti? erre van igény?
2015. aug. 2. 11:37
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
92%
Az olcsó cukrászda a kispénzűeknek csinál olcsó alapanyagokból sütit, ettől ne is várj sokat. Menj egy felsőbb kategóriásba, több kérdésed nem lesz.
2015. aug. 2. 11:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom, azért ilyen, mert ezt lehet gazdaságosan elkészíteni, úgy hogy tartós is legyen.

Az viszont nem igaz, hogy mindenhol rossz a süti és ugyanolyan ízű. Sok helyen olyan sablonos vagy rossz, ahogy írtad. De vannak jó helyek is. És van olyan is, hogy valahol az egyik süti finom, a másik nem.

2015. aug. 2. 11:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
28%
Ha nincs összehasonlítási alap, akkor a bolti is jó. Te a tejszínhab szót használtad, ami ismeretlen az ipari cukrászatban. Helyette növényi alapú habot használnak, ami tartósan megőrzi a habos állagát, cserébe SEMMI íze nincs és odaragad a szádhoz. Tehát azért rossz az összes ilyen süti, mert kispórolják a minőségi alapanyagokat, minden re van egy olcsó helyettesítő eszköz, amitől élvezhetetlen lesz az eredmény. Például ott van a csoki is, amit olcsó kakaómasszával helyettesítenek, ami odaragad a szájpadlásodhoz. Ez van a túró rudin is. Vannak cukrászdák elvétve akik a minőségi alapanyagokkal reklámozzák magukat, de ez meglátszik az áron is, akár 3x annyiba kerülhet egy süti, és ott sem vagyok biztos benne, hogy nincs okosítás a nagyobb profit érdekében. Csak abban bízhatsz amit magad csinálsz otthon. De még azon is spórolnak az emberek, például íztelen Hulalát használnak tejszín helyett és margarint vaj helyett. Pedig a jó alapanyag nagyságrendekkel emeli az élvezeti értéket. És akkor vissza is érkeztünk elejéhez: ha nincs összehasonlítási alapod, akkor a gyengébbet is elfogadod.
2015. aug. 2. 11:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
95%

Nyilván azért, mert olcsó, és valakinek csak erre van pénze/igénye.

Ha neked nem ízlik, keress olyat, amit megfelelőnek találsz. (Vanilin cukrászda, Emil cukrászda, Szamos cukrászda, Maródi cukrászda, stb. - kóstold végig, és keresd, ami ízlik.)

Ennyi, nem kell leszólni másokat.

2015. aug. 2. 12:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
81%
Vacak cukrászdákba jársz, menjél rendesbe. Vannak helyek, ahol nem használnak növényi tejszínt, és tojásból van a piskóta.
2015. aug. 2. 12:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
78%
Valószínűleg te jársz sz*ar cukrászdákba...
2015. aug. 2. 12:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
90%

Nekem nincs ilyen tapasztalatom, pedig többnyire 100 Ft/db alatti áron veszek süteményt. Nem mondom, hogy jobb mint a házi, amit nagyanyám csinált (Isten nyugasztalja), de teljesen vállalható.


Amúgy kis pénz, kis foci.

2015. aug. 2. 12:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 A kérdező kommentje:
a legtöbb cukrászdában ilyen a sütemény. tisztában vagyok vele, hogy vannak minőségi cukrászdák! Pont ez lenne a lényeg. Házias jellegű sütiket csinálni elérhető áron. nem oedig ilyen mocskot. Itt "vidéken" nincs minőségi cukrászda.
2015. aug. 2. 13:03
 9/12 anonim ***** válasza:
68%

A házias süti nálunk sz...r volt. Liga "vajból" készült krémek, linzerek, margarinból, kakaóporból és kristálycukorból összekotyvasztott bevonók, amelyeknél ropogott a fogad alatt a kristálycukor. A süteményekbe házi lekvár ment, általában az sem volt valami igényes fajta, termett valamilyen barack, meggy stb., az udvaron főzték meg üstben cukorral, általában oda is kozmált, és kesernyés lett az íze. Szegények voltak a nagyszüleim, ilyenre tellett, ilyenhez szoktak.

Most már persze én másképp sütök, de az igényes házias sütik drágák. Beleteszel egy linzerbe 20 dkg vajat, 500-700 forint. A liszt és a porcukor mondjuk 80-100 forint bele, ennyi a két tojás is. Kell bele egy jó lekvár, egy üveggel 600-800 forint az is. Kell bele vaníliás cukor, nem aroma, hanem igazi, az is 90 forint körül van egy kis csomag. A tetejére én diót darálok, ha 500-600 forintot számolok 10 dekára, nem túlzok.

Add össze, kb. 2 ezer forintért lett egy adag linzered.


Erre tegyél rá áfát, ha eladod meg mindenféle költségeket.


A Tescóban eközben csomagolva kapsz linzert 1000 forint körüli kilónkénti áron. Lesz vajon kereslet a rendes házias süteményre?

2015. aug. 2. 14:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Hát nyiss egy ilyen cukrászdát, előtted a lehetőség és a piaci rés.
2015. aug. 2. 17:57
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!