Valaki találkozott már Szegeden vagy környékén éclair fánkkal? Esetleg bárhol az országban az igazi francia éclairt megközelítő ízzel?
Azt a hiteles francia éclairt keresem, amiből mindig igyekszem beszerezni rengeteget, ha lehetőségem jut Franciaországba menni.
Egyszerűen megőrülök érte. A francia barátom anyukája receptkönyvéből már sikerült egy hiteles tésztareceptet beszereznem, de a krémet és a mázat nem sikerül tökéletesre eltalálni. Házilag sose sikerül olyan jóra, mint kint a pékségekben. Továbbá, nem tudom, mivel készítik azt a fényes csokimázat a tetejére, így az enyém mindig unalmas és egyszerű olvadt csokiból áll.
Egyszer vettem magyarosított "éclair fánkot" egy cukrászdában, de valami borzalom volt. Olcsó ízű csokis tejszínhab + sima tejszínhab és vaníliakrém keveréke volt, a félbevágott sütibe töltve, méretre 5x akkora mint a valódi éclair.
Félreértés ne essék, nem vagyok elengedve pénzben annyira, hogy mindennap darabonként 2 eurókért megvegyek féltucatnyit, de néha nagyon jól esne egy autentikus francia éclair, és itthon lehetetlennek látom beszerezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!