Látogatóba érkezik hozzátok pár képzeletbeli külföldi ismerős. Milyen magyarosabb étellel lepnétek meg őket, ha kifejezetten kíváncsiak, és érdeklődők a magyar konyha felé?
Legyen leves, főétel, desszert.
Én még gondolkozom :)
A kérdés elméleti.
Klasszikus magyar konyhából vett receptekre gondolsz, (amit mindenki evett/ eszik Magyarországon az elmúlt 50-100 évben) vagy a paprika elterjedése előtti - igazán finom - magyar ételekre gondolsz?
Utóbbiban van általában ezekből: tejszín, gomba, vadhús, hal, borjú/ bárány, és sok zöld fűszer (nem csak petrezselyem v. kapor, hanem lestyán, csombor, zsálya, kakukkfű, borsikafű, stb.) is.
Ha kifejezetten kíváncsiak, akkor valami elborult dolgot is tennék az asztalra, ami sok helyen extremitásnak tűnik, pl.:
Csülkös körömpörkölt, vagy kocsonya, esetleg előételnek disznósajt.
Hadd lássák, hogy nem csak a színhús értékes. Mondjuk ez attól is függ, honnan érkeznek, mert pl. egy vietnáminak nem nagy cucc :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!