Látogatóba érkezik hozzátok pár képzeletbeli külföldi ismerős. Milyen magyarosabb étellel lepnétek meg őket, ha kifejezetten kíváncsiak, és érdeklődők a magyar konyha felé?
Legyen leves, főétel, desszert.
Én még gondolkozom :)
A kérdés elméleti.
Kepzeletbeli ismerosoknek nem fozok. :D
Amugy csinalnek egy jo huslevest, majd egy harcsapaprikast kapros turos csuszaval, gundel palacsintaval.
Hagyományosabb magyar ételeket, esetleg hungarikumnak tartott dolgokat. Na meg persze függ attól is, mit tudsz jól megcsinálni :)
A gulyást ismerik a legtöbben külföldről, szóval vagy leves vagy marhapöri formájában az lenne az egyik fogás.
Ha a leves guláysleves, akkor másodiknak valami olyat adnék, ami nem ez a paprikás-jellegű dolog, mondjuk túrós csusza. Ha a második a gulyás, akkor a leves lehet mondjuk Újházi-tyúkhúsleves.
Desszert lehet somlói galuska, dobostorta, Rigó Jancsi, Rákóczi-túrós, kürtőskalács, gombóc, palacsinta, rétes, aranygaluska, fánk vagy akár a túró rudi.
Inni bodzaszörpöt! :)
A húsleves nekem is tetszik, nagyon, de elgondolkoztam még a gyümölcslevesen is.
A második fogás, annak ellenére, hogy tudom, előételnek számít, bár nem tudom miért, mert szerintem elég laktató, na az a hortobágyi húsos palacsinta.
Desszert... hmm. Somlói szerintem :)
- leves: gulyásleves
- főétel: lángos ;)
- desszert: túró rudi (torta, szelet...)
Biztosan nem az elcsépelt, s nem is a legfinomabb gulyás-pörkölt-húsleves-édestészta kombóval. Minden évszakban mással, mert idényben főzök.
Most tavasszal a következő menüvel:
Tejszínes-friss tárkonyos tavaszi borjúragúleves, spárgával, zsenge zöldborsóval, friss répával és friss karalábéval, zsenge fehérrépával gazdagon, benne kis medvehagymás burgonyagombócokkal.
Zsenge csirkét adnék májas töltelékkel vagy bárányt, rozmaringosan, ami a közhiedelemmel ellentétben sokkal régebb óta a magyar konyha része, mint a pörkölt. Köret gyanánt most a csirkéhez készítenék petrezselymes újburgonyát és sült spárgás gerslirizottót, melyek szintén több száz éves, magyar ételek.
Desszert gyanánt valami könnyűt adnék ezek után. Mivel a túrós desszertjeink elég speciálisak, talán azt, pohárkrémmé formálva mondjuk, vagy -lassan itt a szezon- cseresznyés rétest vagy tejespitét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!