Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Nemrég értem egy haverommal...

Nemrég értem egy haverommal egy étteremben, és utána 2 napig mindketten a wc-n ültünk. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Kb egy hónapja egy ismerősöm is itt evett és ő is ugyanígy járt... Mit kéne tenni? Hívjak rájuk minőség ellenőrt?

2015. ápr. 23. 11:15
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Nyugodtan szólj a hatóságnak.

Amúgy nem minden ételből kell mintát tartani, amit készítenek, csak bizonyos adagszám felett. Tehát pl ha frissen csinálják az adott ételt, akkor nem kell. Vagy te mindig lecsípett szélű rántott húst kapsz? :-) Kapacitás se lenne annyi mintát tárolni.

2015. ápr. 23. 14:55
 12/14 anonim ***** válasza:

[link]

Nébih-t, ÁNTSZ-t keresd meg. Ez nem játék.

2015. ápr. 23. 16:31
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

De persze az sem mindegy hogy mit ettetek, és a 2 napig a wc-n ülés mit jelent.

Például ha valami különleges helyen ettetek, pl indiai étterem, akkor az nem csoda ha fosnak utána a vendégek. Ugyanígy, egy jó csípős sarki kínai sem meglepő hogy beindítja a bélmozgást..

Egyébként a hasmenésnek én két fajtáját ismerem. Amikor szépen fosol ahogy kell. Jön ki a cucc. Na ez általában az idegen fűszerektől és a csípőstől, vagy bármi számodra idegentől van.

És van a másik, amikor sugárban spriccol ki felül-alul minden, akkor is ha megiszol egy pohár vizet. Na ez többek között ételmérgezés is lehet. Az első esetben felesleges bárkit is értesítened, csak nem kell ott enned, mert nem bírja a gyomrod. A másodiknál próbálkozhatsz, de azért az hogy egy étterem romlott kaját ad, elég ritka. Mivel több száz ember megfordul adott napon náluk, és az már sokaknak szemet szúrna (mert nyilván egy romlott étel nem csak 1-2 embernek okoz panaszokat).

Gyanítom ez az első kategória volt, amivel felesleges magatokat és az éttermet túráztatni. De ha kivizsgáltatod, akkor sem történik semmi, mert ugye ebben az esetben nem az étel hibája. És hát sok vele az utánajárás.

2015. ápr. 23. 21:37
 14/14 anonim ***** válasza:

Egyetértek a 13-assal!

A szervezet tiltakozik, ha valami olyasmivel találkozik, amihez nincs szokva, vagy valami miatt számára nem jó.

Én pl. akár itthon, akár máshol iszok tejet, perceken belül szaladnom kell!! És ez nem attól van, hogy a tej romlott, hanem a szervezetem nem díjazza!!!

2015. ápr. 24. 07:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!