Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Egy OKJ-s pincér képzéssel...

Egy OKJ-s pincér képzéssel mennyire van esélyem munkát találni?

Figyelt kérdés
Távúton végzett OKJ-ról van szó, érdekel a szakma tehát szeretnék benne elhelyezkedni, főleg külföldön érdekel, de míg rendesen beletanulok itthon is jó lenne, úgy értem mire az alap dolgok teljesen belém ivódnak (pl. tányérhordás, tálcafogás, mert csak annyi gyakorlatom van benne amit itthon szerzek + a suliban amit eltudtam sajátítani távúton). Fiú vagyok, eddigi hirdetéseknél ez hátránynak minősült ahogy észrevettem.

2015. febr. 2. 23:22
 1/8 anonim válasza:
88%
Nem annyira az OKJ a fontos, hanem a nyelvtudás. Tányérhordani meg stabilan tálcát fogni hamarabb meg lehet tanulni mint angolul/németül/franciául...stb.
2015. febr. 2. 23:28
 2/8 anonim ***** válasza:
88%

Külföldön meg pláne senkit nem fog érdekelni, hogy milyen papírod van - arra lesznek kíváncsiak, hogy van-e szakmai tapasztalatod.

Itthoni elhelyezkedéshez mondjuk lehet, hogy nem hátrány ez a képzés.

2015. febr. 2. 23:31
 3/8 A kérdező kommentje:
nem azt mondom, hogy nem mennek ezek a dolgok, csak még élesben nem sokszor használtam így nem olyan biztos még a tudásom. viszont szeretnék ebben dolgozni, érdekel a szakma tehát nem azért akarok ebben a szakmában dolgozni, mert a pénz vonz, nyilván az is, de szeretek mozogni, emberek között forogni, a szakmának is megvannak a maga szépségei, világot látni is könnyen tudnék, ha már lenne kellő szakmai tapasztalatom én úgy gondolom. hát angolul elég jól tudok, bár inkább egy-két hónapot eldolgoznék konyhán, csak hogy rendesen belejöjjek a nyelvbe, konyhasegéd már voltam, olykor a pincéreknek is besegítettem annyival, hogy segítettem tányért hordani meg lerámolni, de német területen voltam és németül csak annyit tanultam, ami ott rám ragadt, ami a pincérkedéshez még kevés.
2015. febr. 2. 23:43
 4/8 anonim ***** válasza:

"nem azért akarok ebben a szakmában dolgozni, mert a pénz vonz, nyilván az is"

A vendéglátás eléggé alulfizetett szakma, úgyhogy jó, hogy nem a pénz motivál :D

2015. febr. 2. 23:56
 5/8 anonim ***** válasza:

Itthon nem létezik vendéglátás, mint szakma.

Etetés, itatás van, leszámítva a valóban minőségi éttermeket, amelyekből viszont kevés van, és oda bekerülni kapcsolatok nélkül szinte lehetetlen.

Ismerek embereket, akik vendéglátóipari szakdiplomával a zsebükben nem dolgoznak a szakmában, mondván, nem éri meg, és sokan vannak, akiknek még OKJ-s papírjuk sincs, s nem azért dolgoznak éttermekben, mert szeretik csinálni, egyszerűen csak azért, mert muszáj valamit dolgozni - ennyit arról, hogy anyagilag mennyire vonzó itthon a vendéglátózás.

Külföldön nincs jelentősége OKJ-s papírnak: magas szinten beszéld a nyelvet, tudj bánni a vendégekkel, ismerd az illemszabályokat, és legyen megfelelő ügyességed, gyakorlatod.

Lehet neked egyetemi diplomád, ha nem vagy társalgó-képes, vagy a vendég nyakába borítod a szószt...

Gyakorlat szerzéshez lehet alternatíva a rendezvényeken dolgozás, bár olyan helyekre sem könnyű bekerülni.

Esküvőkön pincérkedve is sokat lehet tanulni, de ott sem díjazzák, ha a vendég nyakába borul a húsleves.

2015. febr. 3. 01:54
 6/8 anonim válasza:
külföldön még azt is lexarják,mennyi tapasztalataod van...a papírral meg törölheted,diploma,szakma stb....rátermett vagy?? te 5perc alatt leszűrik mihez értesz....meg persze a nyelv,ha nyelvet nem vágod,még mosogatónak sem mehetsz....
2015. febr. 3. 03:31
 7/8 electroman75 válasza:
Nálunk van egy OKJ papíros "villanyszerelő". Legszívesebben a lapos elem közelébe sem engednénk.
2015. febr. 3. 03:52
 8/8 anonim ***** válasza:
Én Londonban mosogattam. A pincér srácoknak kell egy kis angol, de szállodában nem vészes, mert nem alacarte pincérek vagytok. Tapasztalat sem kell. Persze ha sokat törsz, többet nem hívnak. Az OKJ-nak szerintem semennyi haszna nincs. Én a helyedben mielőbb mennék angol nyelvterületre pincérnek. Ha jó vagy, kaphatsz borravalót, illetve extra pakolós munkákat a szállodában, beállhatsz csaposnak, ha értesz a koktélokhoz és jobb az angolod. Ezekkel aztán már jobban lehet keresni.
2015. febr. 3. 15:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!