Igaz, hogy az éttermekben nem friss, hanem félkész, feljavitott ételeket használnak? Meg a más által meghagyott maradékot hozzárakják a kajához?
Fiatal szakács vagyok, egy kifőzdében tanultam be, ott minden nap volt olyan kaja, hogy a dolgozok tudták, hogy ebből biztos nem esznek. Ami gyorsan fogyott, az rendben volt, de ha megmaradt valami, akkor nem kidobták, ha nem másnap, harmadnap is megpróbálnánk felhasználni, miután egy egész napot állt a pultban :-( volt hogy ezután még lefagyasztották, aztán hetek múlva újra elővették, ugyanígy a túlrendelt alapanyagok, volt hogy háromszor is lefagyasztották, halat is, nagyon gáz volt. A tisztaság viszont nálunk rendben volt, minden nap végén takarítás, rendszeresen volt nagytakarítás is, még a villanykapcsolót, ajtót, hűtő mögötti részt is letakarítottuk, mondjuk volt rá elég tanuló.
A mostani konyhával viszont nagyon elégedett vagyok, itt előre rendelésre főzünk, így az alapanyag rendelés, és az adagok kiszámolása is pontosan megy, nincs maradék, vagy ha mégis, akkor az már csak személyzeti, vendégnek mégegyszer nem m gy ki. A konyha patyolat tiszta, a főszakács nagyon kényes rá, a sütőt, elszívót maga takarítja minden héten, a tűzhelyeket napjában kétszer is lesuvickoljuk, a felületek mindig csillognak, szóval erre itt panasz nem lehet. De hogy én kifőzdében többet nem eszem, az is biztos.
Igen,a brassói mindig friss húsból készül,ahogy a hortobágyi húsos palacsinta is...
A legszebb,mikor a sertés pörköltből kiszedik a húst,átfőzik répával és kész a gulyás.
Leesett.
"Mehet ki, szeretik." :D
Fúj bakker, ezeket a kommenteket még elolvasni is undorító.
Az izzadt homlokú pék viszi a prímet.
Bocs kérdező, hogy érdemben nem tudok hozzászólni a kérdésedhez, látom, kiemelted, de 3 év után olvasni is olyanokat írtak, hogy elment az étvágyam egy időre. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!