Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Igaz, hogy az éttermekben nem...

Igaz, hogy az éttermekben nem friss, hanem félkész, feljavitott ételeket használnak? Meg a más által meghagyott maradékot hozzárakják a kajához?

Figyelt kérdés
Olyanokat is hallottam h nem mosnak kezet mielött kajához nyulnak meg tiszta kosz meg dzsuva a legtöbb konyha. Igaz ez? Vendéglátósok tapasztalatára lennék kiváncsi,meséljétek el, mi folyik egy konyhán?
2015. jan. 30. 18:13
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Fiatal szakács vagyok, egy kifőzdében tanultam be, ott minden nap volt olyan kaja, hogy a dolgozok tudták, hogy ebből biztos nem esznek. Ami gyorsan fogyott, az rendben volt, de ha megmaradt valami, akkor nem kidobták, ha nem másnap, harmadnap is megpróbálnánk felhasználni, miután egy egész napot állt a pultban :-( volt hogy ezután még lefagyasztották, aztán hetek múlva újra elővették, ugyanígy a túlrendelt alapanyagok, volt hogy háromszor is lefagyasztották, halat is, nagyon gáz volt. A tisztaság viszont nálunk rendben volt, minden nap végén takarítás, rendszeresen volt nagytakarítás is, még a villanykapcsolót, ajtót, hűtő mögötti részt is letakarítottuk, mondjuk volt rá elég tanuló.

A mostani konyhával viszont nagyon elégedett vagyok, itt előre rendelésre főzünk, így az alapanyag rendelés, és az adagok kiszámolása is pontosan megy, nincs maradék, vagy ha mégis, akkor az már csak személyzeti, vendégnek mégegyszer nem m gy ki. A konyha patyolat tiszta, a főszakács nagyon kényes rá, a sütőt, elszívót maga takarítja minden héten, a tűzhelyeket napjában kétszer is lesuvickoljuk, a felületek mindig csillognak, szóval erre itt panasz nem lehet. De hogy én kifőzdében többet nem eszem, az is biztos.

2017. máj. 9. 08:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/17 anonim ***** válasza:
73%
Cukrász vagyok, így csak cukrászdai tapasztalatom van. Megegyeznek a 6-os válaszolóval a tapasztalataim, elég gusztustalan dolgok folynak egyes helyeken. Nálam a csúcs az volt, mikor a több napja vitrinben lévő tejszínes torta tetejéről kellett lekaparnom az elsárgult hab rózsákat, frisset nyomni a tetejükre, átcelofánozni őket, és visszarakni eladásra...volt, hogy az ipari dió daráló alja meglazult szétköpködte a darált diót (kb 15 kg-t), mondják semmi gáz, kezembe adtak egy retkes lapátot, seprűt, össze kellett söpörni, azt mehet a sütikbe. A tojás hűtő a földön állt, ajtaja hónapok óta leszakadva, nem tyúkszart találtál rajtuk, hanem egér ürüléket, oda fészkelték be magukat, és odacsináltak a tojások közé. Néhány krém, tészta, a megmaradt sütikből, fondánból stb készült, ezzel nagy gond nem lett volna, ha friss maradék kerül csak bele, de természetesen a pl napok óta rohadó tejszínes-sárga hab rózsás cuccok is bele mentek. Annyi, hogy jó sok rumaromát kell belerakni, az elnyomja a nem kívánt ízeket...örülök, hogy cukrász vagyok, így nem szorulok rá, hogy itthonra cukrászdákból vásároljak:)
2017. máj. 9. 13:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/17 anonim ***** válasza:
Nem éttermi téma, de a pékségek is megérik a pénzüket. diákmelóztam egyben, finompékárut csináltak (kakaóscsiga, búrkifli, piskótalap, csomagolt száraz aprósüti stb.), mindennap bélyegeztünk át szavatossági dátumot. Az aprósütit (ún. barackmag, ha ismeri valaki) ömlesztve tartották egy kis raktárban, onnan hordtuk csomagolni. Nem ládából, edényből, hanem konkrétan a padlóról. A gyorsan fogyó, friss cuccokkal ott se volt baj, bár ha menet közben leesett egy kakaóscsiga a sütőlapról, az nem jelentett fogyaszthatósági problémát szerintük, simán visszarakták.:-)
2017. máj. 9. 14:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/17 anonim ***** válasza:
12-es vagyok, előző válaszoló eszembe juttatta, hogy van pékség élményem is. Jó rég volt, ezért kiment a fejemből. Még gyakorló koromban 1-2 alkalomra átraktak minket pékségbe kisegíteni. Ott az egyik pék gyúrás közben egy darab tésztával törölte le az izzadságot a homlokáról (!!!!!), amit visszagyúrt a többi közé...remélem, ez azért nagyon-nagyon ritka eset!
2017. máj. 9. 18:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/17 opened paradise ***** válasza:
73%

Igen,a brassói mindig friss húsból készül,ahogy a hortobágyi húsos palacsinta is...

A legszebb,mikor a sertés pörköltből kiszedik a húst,átfőzik répával és kész a gulyás.

2017. máj. 11. 21:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/17 anonim válasza:

Leesett.

"Mehet ki, szeretik." :D

2018. febr. 26. 01:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/17 anonim ***** válasza:
76%

Fúj bakker, ezeket a kommenteket még elolvasni is undorító.


Az izzadt homlokú pék viszi a prímet.


Bocs kérdező, hogy érdemben nem tudok hozzászólni a kérdésedhez, látom, kiemelted, de 3 év után olvasni is olyanokat írtak, hogy elment az étvágyam egy időre. :)

2018. márc. 3. 21:44
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!