Előre felszámolt borravalóra ugye nem várnak még ráadást is?
A minap voltam egy elég elegáns étteremben. A pincér udvarias volt, töltötte nekem az italt, kérdezett, hozta, ajánlott stb. Az elején még a kabátomat is elvette, és egy vállfán eltette.
Eljött a fizetés ideje. Nézem a számlát. Rutinos étterembe járóként direkt megnéztem, hogy van-e felszámolva szervízdíj, ugyanis nem egyszer jártam már úgy, hogy nem figyeltem, és még egyszer rászámoltam kb. 10%-ot, a bunkó pincér meg nem szólt. Azóta úgy vagyok vele, hogy ahol megmondják nekem, hogy legalább mennyi legyen a borravaló, ott akkor annyi lesz, és többet sem adok.
Itt is így történt. Viszont a fizetéskor láttam a pincéren, hogy zavartan habozik, mintha várna valamire. Feltehetőleg arra, hogy mondjam, hogy mennyit húzzon akkor le. Mivel nem szóltam semmit, végül beütötte pontosan.
Ezután a t. pincér elviharzott. A kabátot nekem kellett levennem a vállfáról, pedig ahol elveszik, ott szokás visszaadni is.
Tehát a kérdésem, hogy akkor most én értek félre valamit, vagy csak egy túlzott elvárásokkal rendelkező pincérrel találkoztam?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!