Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Előre felszámolt borravalóra...

Előre felszámolt borravalóra ugye nem várnak még ráadást is?

Figyelt kérdés

A minap voltam egy elég elegáns étteremben. A pincér udvarias volt, töltötte nekem az italt, kérdezett, hozta, ajánlott stb. Az elején még a kabátomat is elvette, és egy vállfán eltette.

Eljött a fizetés ideje. Nézem a számlát. Rutinos étterembe járóként direkt megnéztem, hogy van-e felszámolva szervízdíj, ugyanis nem egyszer jártam már úgy, hogy nem figyeltem, és még egyszer rászámoltam kb. 10%-ot, a bunkó pincér meg nem szólt. Azóta úgy vagyok vele, hogy ahol megmondják nekem, hogy legalább mennyi legyen a borravaló, ott akkor annyi lesz, és többet sem adok.

Itt is így történt. Viszont a fizetéskor láttam a pincéren, hogy zavartan habozik, mintha várna valamire. Feltehetőleg arra, hogy mondjam, hogy mennyit húzzon akkor le. Mivel nem szóltam semmit, végül beütötte pontosan.

Ezután a t. pincér elviharzott. A kabátot nekem kellett levennem a vállfáról, pedig ahol elveszik, ott szokás visszaadni is.

Tehát a kérdésem, hogy akkor most én értek félre valamit, vagy csak egy túlzott elvárásokkal rendelkező pincérrel találkoztam?

2015. jan. 2. 17:30
1 2
 11/11 bumbi02 ***** válasza:
100%
Én akkor adok borravalót, ha látom a pincéren, hogy nem a munkájaként kezel engem. Tehát látom, hogy nem gépiesen leveszi a kabátomat, és az előírt dolgokat teljesíti, hanem ha például nekem van valami szokatlan dolgom, kérésem, akkor azt egyből megpróbálja teljesíteni, és ha nem is lehetséges, látom rajta, hogy töri magát. Tehát amennyiben látom, hogy igenis odateszi magát a pincér, és 110%-on dolgozik, akkor adok neki borravalót. Ha a kaja volt csak jó, akkor nem adok borravalót, mert az soha nem jut el a szakácsig. :)
2015. jan. 5. 20:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!