Miért borzaszó minden étteremben a sült krumpli?
Már évek óta nem ettem, de a társaságból valaki mindig azt kéri köretként, és még az igényesebb, fine dining helyeken is azt az ócska mirelit krumplit használják, aminek olyan fura kásás az állaga, és semmi íze nincsen.
Ennek van valami oka szakács-szemszögből?
Nem a szakács dönti el, hanem a főnök/üzletvezető, hogy mit rendel.
De azzal van a legkevesebb meló, és pikk-pakk elkészül.
Amúgy már mirelitben is vannak jófélék.
Az igényes fine dining helyeken nem kapsz sült krumplit. Nem sznobságból, hanem mert egyrészt nem lehet szépen tálalni, nem különösebben ízdús, és nem tudsz belőle állandó minőséget csinálni.
Azaz tudsz: veszel mirelit krumplit. Az biztos, h állandó minőség lesz neked hónapokon keresztül. Viszont nem annyira finom, mintha friss krumpliból lenne.
A legtöbb étterem ezért használ mirelitet.
azaz van még egy szempont: a friss krumplihoz kell plusz egy helyiség a raktárban, + krumolikoptató.
Egyszerűbb, berakni a hűtőbe a zsákos terméket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!