Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Milyen egy thai étterem?

Milyen egy thai étterem?

Figyelt kérdés
Nemsokára megyek egy ilyenbe, de még soha sem voltam, és nem tudom, hogy ott mit, hogyan csinálnak, hogy eszik stb? Ugye nem palcikaval kell enni? Valaki tudna errol meselni? Elore is koszonom!

2014. nov. 20. 09:45
 1/2 Yehudina ***** válasza:
100%

A Thai étterem hasonlít a kínaihoz, hiszen mind a kettő ázsiai. Mégis van különbség a választékban, mert a thaiak több és többféle zöldséget használnak és általában erősen fűszereznek. Vannak nekik is nemzeti ételük, pl. a Tom Yam leves, amely a zöldségeket kívül többféle tengeri állatkával készül és nagyon erős. Kicsit hasonlít a mi halászlénkhez. Használnak szószokat, amelyeket kis tálkában kínálnak az étel mellé, és azok is általában fűszeresek. Mivel nem tudom melyik országban lévő thai étterembe mennek, így elég nehéz megfelelő választ adni, viszont annyit még hozzátehetek, hogy Thaiföldön a zöldségekből olyan különleges virág- és egyéb költeményeket készítenek, hogy az ember szinte nem is gondolja, hogy mind az, ami a tányéron van, ehető.

A pálcika mellé - Thaiföldön - kérés nélkül adnak villát és kanalat a külföldieknek, de kést nem. A tányéron lévő ételek mérete egy-egy falatnak felel meg, így nem kell elvágni.

Eddigi (thaiföldi) tapasztalatom szerint minden nagyon ízletes és ízléses, tehát nekem soha nem kellett attól tartanom, hogy olyasmit tesznek elém, amit én, a magyar ne tudnék megenni.

Lehet lepontozni, de aki ennél jobb választ ad, azt szeretném elolvasni.

2014. nov. 26. 12:12
 2/2 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszt, teljesen jo volt! :) tenyleg, megegyszer koszonom!
2014. nov. 26. 22:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!