Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Szervízdíj - mennyit kellett...

Szervízdíj - mennyit kellett volna fizetnem?

Figyelt kérdés

A napokban egy számomra igen fura számlát kaptam egy étteremben, de csak itthon néztem meg jobban. Egy kollégámmal voltunk, meghívtam, de nem néztem, mennyibe kerül, amit kért, így nem tudtam, mennyit fogok fizetni. A számla alján végösszegként 4900 szerepelt. Nem voltam különösebben megelégedve a kiszolgálással, 5 ezret adtam, nem állt szándékomban borravalót adni. Itthon nézegettem a számlát, tételesen felsorolva a fogyasztás, majd alatta: fizetendő 4460, szervízdíj 440, végösszeg 4900.

Úgy tudom, ha a számlán feltüntetik a szervízdíjat, akkor azt ki kell fizetni, ebben az esetben viszont szerepelt rajta a szervízdíj nélküli fizetendő összeg. Megtehettem volna (ha megnézem a számlát), hogy csak 4400at fizetek, mivel az a fizetendő, vagy mivel ráírták a szervízdíjat is, ezért azt is ki kell fizetni?

2014. nov. 13. 20:10
 1/3 anonim ***** válasza:

"végösszeg 4900"

Tehát ennyit kell fizetned.

Az más kérdés, hogy ahol szervízdíjat számolnak fel, ott sosem adok borravalót.

2014. nov. 14. 09:07
 2/3 anonim ***** válasza:

Nem tehetted volna meg, hogy nem fizeted ki.

Illetve igen, de akkor rendőrség, feljelentés, pereskedés, és sokkal többet fizetsz.

Ha gondolod, leírom pü-ben a részleteket.

2014. nov. 14. 16:15
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Én is végül erre a következtetésre jutottam, hogy valszeg ha jobban megnézem ott helyben a számlát, akkor is ugyanennyit fizettem volna - illetve egy százassal kevesebbet, de azon nem múlik, legközelebb legalább biztosan megnézem, mit fizetek. Ha van szervízdíj, én sem adok külön borravalót, de ott és akkor nem vettem észre, hogy szerepel a számlán, azt hittem, 4900ért fogyasztottunk.
2014. nov. 15. 13:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!