Titeket raktak már ki vendéglátói egységből?
Amikor még fogyasztottatok volna, de már vége volt a nyitvatartásnak és a pultos nem akart többet kiszolgálni.
Vagy nem megfelelő viselkedés miatt.
A kérdést azért tettem fel, mert egyszer betegen is dolgoznom kellett, és zárási időben abbahagytam a kiszolgálást (amúgy addig kell benn maradni amíg van vendég), és most azóta is felhánytorgatják nekem hogy akkor egyszer kiraktam őket és hogy azóta nem jönnek be este inni.
Nem kereskedőként, de üzletben dolgozom. Hatkor zárunk. Ha van vevő, nem küldjük el. Van olyan, aki még 3/4 hétkor sem döntötte el, mit is akar. Közben (mivel nyitva az ajtó) jóval 6 után is bejön a kedves ügyfél, s ő is elkezd variálgatni. Nálunk ez megszokott.
Nekünk is van családunk, hivatalos munkaidőnk, de a vevőből élünk. Ezek az esti figurák rendszerint nem is vesznek semmit. Ezt már a belépéskor lehet tudni. Jöjjön, mert a rossz hír (még ha jogtalan is) jobban terjed, mint a jó.
S vevőként voltam olyan üzletben, ahol fél órával a zárás előtt nem akart beengedni a biztonsági őr, mert hogy mindjárt zárnak. Mondom egy kiló kenyeret vennék, nem heti nagy bevásárlás. Ja, akkor menjen. Oh, mondom ide többet nem...
Hát ez a véleményem.
Mindkét félnek igaza van. Nem tudom a vendéglátásban most hol tart a gazdasági válság, de a kezdeti időkben sok cég elbukott, részben mert nem udvarolták körbe kellően a vendéget.
De válság ide vagy oda, az emberi természet olyan, hogy
A rossz, mit ember tesz, túléli őt;
A jó gyakorta sírba száll vele.
40 éve átvertek egy étteremben. Ma is azt mesélem, de hogy tegnap minden klassz volt, ma már nem érdekes. Sokan vagyunk így. S akkor is, ha nem nekünk van igazunk.
Záróra előtt egy óràval pofátlanság kirakni valakit csak azért mert haza van kedve menni.
Engem kifizetnek, itt arról van szó hogy lázas beteg voltam, és amúgy hétvégente hajnalig nyitva vagyok és megy a buli. Ezt bezzeg nem jegyzik meg a kedveskéim.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!