Miért olyan rossz ízű a McDonald’sban a tea? Az eső bekergetett, és vettem egy teát, a Lipton Yellow Label filter normális, itthon ízlik, a cukor, citrom is normális, a vízzel van valami?
Már az ókori latinok megmondták:"De gustibus non est dispotandum!" ["Az ízlés nem vitatéma!"]
Azért volt olyan rossz ízű, mert neked nem ízlett...
Teázni is tudni kell.
Ha túl forró vízbe teszed bele, a tea megég, teljesen más ízű lesz, mint amilyennek lennie kellene. Ha túl langyos vízbe teszed, akkor is más ízt kapsz.
Vannak olyan fekete teák, amik 100°C-os vizet igényelnek, de vannak olyanok is, amiknek elég a 90°C.
Én a Mekiben egyszer vettem gépi Lipton teát. De annak is fura íze volt! Olyan savanyú, kesernyés. A gépben vízzel hígítják fel. Én is itthon szoktam csinálni teafilteresből és az nagyon finom szokott lenni!
Egyszer vettem fesztiválon is ilyen Lipton teát, ott ilyen Lipton teás ital automatából adták, ami keveri és hűti a teát. Annak is olyan savanyú, kesernyés volt az íze mint a Mekikben kaphatóké. Szóval, nem csak a Meki teája a fura. Szerintem nem a vízzel van a gond!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!