Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Szerintetek megéri így a...

Szerintetek megéri így a menza, vagy inkább le kellene mondani?

Figyelt kérdés
Férjemmel mindketten nagyon sokat dolgozunk és állandó probléma volt a kaja miatt. Munka után én is fáradt vagyok, nincs kedvem órákig a konyhában ácsorogni és főzőcskézni. A saját magam étkezését egyszerűen megoldom, mert én simán elvagyok hétköznap egyszerűbb vacsorákkal, salátákkal, virslivel, bundás kenyérrel, meleg szendviccsel, hétvégén meg főzök rendesen. Nekem ez így megfelelő. A férjem viszont folyamatosan háborgott, hogy nincs "rendes vacsora", főzni persze nem tud és nem is akar. Aztán a munkahelyén nyílt egy étterem/menza! Szupernek tűnt, havi 9000 forintért minden munkanap ott ebédelhet. Ez napi 1 adag főételt takar (nem menü). Azt hittem, meg van odva a gond, de mostanában szinte minden nap felhív napközben, hogy nincs-e kedvem összedobni valamit, mert rossz volt a kaja, nem evett sokat, vagy egyáltalán nem evett. Hetente kb 2szer vagy max 3szor hajlandó ott enni az ételből, többi napon és hétvégén ugyanúgy otthon eszik. Mondtam neki, hogy akkor mondja le, mert ez így kidobott pénz! Szerinte viszont még így is megéri, havi 9000 forintért, ha csak minden másnap eszi meg az ételt, akkor is olcsó. Állítja, hogy más menzák ennél sokkal drágábbak, és ez baromira megéri még így is, na meg akkor se kell főznöm, gondoljak erre is.... Nem tudom, igazából nem vagyunk kőgazdagok, szóval az a havi 9000 forint nem aprópénz, és én akkor is azt gondolom, hogy így ebben a formában ez drága mulatság (hogy felét meg sem eszi) és kidobott pénz. Szerintetek kinek van igaza? Tényleg ennyivel drágább máshol az étkezés? A ti munkahelyeteken mennyibe kerül a menza vagy egy adag étel?
2014. aug. 7. 09:30
 1/9 anonim ***** válasza:
82%

A munkahelyi étkezőkkel nem vagyok tisztába, de a mi környékünkön menüt a közeli étteremben, 750 Ft-ért lehet kapni. Sokat adnak, és jól főznek. Még a férjem is fullosan jól szokott lakni vele.

Én neked adok igazat, hiszen ha nem jár be enni, akkor kár befizetni.

Két megoldás jutott eszembe.

Ha van rá lehetőség, akkor mindig aznap fizessen, amikor eszik is, ne fizessétek ki az egész hónapot.

A másik, én inkább ezt választanám.

Három féle ételt főzz vasárnap, annyit, hogy lehessen vinni belőle dolgozni. A fagyasztóba is lehet tenni adagokat, így egy idő után a fagyasztóba millióegy féle étel lesz, amiből szabadon válogathat.

Szóval én főznék előre a hétre, melegíteni csak megtudja ha éhes.

2014. aug. 7. 09:58
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Havi 9000 Ft szerintem nagyon olcsó. Bár ha nem eszi meg, akkor felesleges befizetni. Nem lehet alkalmanként fizetni? Csak akkor, amikor eszik.

vagy

Én azt tenném, hogy hétköznap ne kelljen főzni, de azért legyen meleg vacsija, hogy rendelnék valahonnan. Biztosan van nálatok is sokfajta ételfutár. Ki kell próbálni, hogy melyik finom.

2014. aug. 7. 09:59
 3/9 anonim ***** válasza:
76%

Ja igen, még az elsőről jutott eszembe:

Ha hétvégén főzöl, akkor ha kicsit nagyobb adagot csinálsz, nem fogy el aznap az egész, akkor már eleve lesz két fajta kaja két hétköznapra. Így már csak 3 napról kell gondoskodni. :)

2014. aug. 7. 10:02
 4/9 A kérdező kommentje:
Sajnos alkalmanként nem lehet fizetni, mivel amúgy többe kerül az ebéd, csak a különbözetet a cég állja, tehát 9000 forint az csak az önrész úgymond... Én mondtam neki, hogy amelyik nap nem tetszik neki a kaja, akkor hozza haza, hátha nekem ízlik, vagy hátha fel tudom turbózni, hogy finom legyen. De szerinte tök ciki elpakolni. Ti munkahelyeteken mennyibe kerül az ebéd?
2014. aug. 7. 10:04
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
A menzák pedig teljesen okék szoktak lenni. De azt se értem, ha ennyire kell neki az étel, miért nem főz magának??
2014. aug. 7. 10:08
 6/9 anonim ***** válasza:
75%

Nálunk 790, ez egy leves és egy főétel, de lehet naponta is fizetni.

Szerintem mindegy mennyibe kerül, ha nem esz meg, az kidobott pénz.

Az nem megoldás, hogy hétvégén kicsit többet főzöl, abból hétfő keddre van kaja, szerdán esztek hideget, és csütörtökön megint főzöl két napra.

2014. aug. 7. 10:10
 7/9 anonim ***** válasza:
62%
Hétvégén főzz többfélét és nagyobb adagokat. Lefagyasztod, és egész hétre meg van oldva az ebéd. Még a leveseket is le lehet fagyasztani.
2014. aug. 7. 10:26
 8/9 anonim ***** válasza:
75%
Mit gondolsz az etelfutarokrol? A Teletal oriasi adagokat kinal, nekem ket etkezesem megvolt egy adagbol. Hagyomanyosabb izvilagu eteleket foznek, de valtozatos es bo a kinalat, olcso az ar, es veri a menza szintet. Nem utolso sorban te dontod el, mit szeretnel enni, ea hazhoz jon reggel, munka elott. Praktikus, visszazarhato a csomagolas, ha nem enne meg egyszerre.
2014. aug. 7. 10:58
 9/9 anonim ***** válasza:
Nálunk is 9.000 ft a kaja, de én sem mindig eszem meg! Többnyire rendelünk valahonnan.
2014. aug. 10. 10:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!