Osztozni a borravalón?
"a szakácsok bent vannak fél nap, ellentétben velem, aki egésznap."
Na ezt mondjuk elég nehezen tudom elképzelni, ez azt jelentené, hogy egy hónapban fele annyi órát dolgoznak mint te, azt pedig nem tudom, hogy lehet.
Ha tényleg csak fele napot vannak bent, akkor talán lehet, hogy több napot vannak bent...
Minden esetre ez így irreális különbség, egy átlag étteremben kb ugyanannyi órát dolgozik egy szakács meg egy felszolgáló, lehet nem ugyanakkor, de a mennyiség hasonló.
Igazából itt konkrét számok mellett lehetne igazságot tenni.
Mondjuk órabér.
Összes havi jövedelem, fixből, jattból, mindenestől, osztva az összes ledolgozott órával.
Úgy kéne tudni mennyit keres konkrétan a szakács, és mennyit a felszolgáló. Úgy lehetne eldönteni.
(Ugyanaz a szakács)
De ha nem tudják hogy kaptál borravalót
akkor úgymond "senkinek se fáj a feje miatta"...
Ezt az elején kell tisztázni, amikor odamész.
Általában a szakácsok fizetése úgy van meghatározva, hogy nem kapnak borravalót. A pincérek meg manapság szinte fizetést nem kapnak, csak a borravalót.
(Férjem szakács, én pultos- felszolgáló)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!