Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Cukrásznak szeretnék tanulni,...

Cukrásznak szeretnék tanulni, szerintetek hol?

Figyelt kérdés
És miután elvégeztem, hogyan lássak neki az egésznek? Pl. milyen támogatások vannak, eszközöket hogy lehet beszerezni, tehát az első lépések. (Esetleg marketing ötleteket is írhattok, hogy kell elkezdeni népszerűsíteni egy új helyet)

2014. júl. 4. 00:16
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Nos,ha a 8. általánost letetted és ez után szeretnél elmenni egy szakközépiskolába cukrásznak,akkor az iskola ad gyakorlati helyet ahol dolgozhatsz és pénzt is kaphatsz,na meg lehet,hogy az iskola is ad pénzt a tanulmányi eredményeidre.

Ha már 20-22 éves vagy akkor iskola rendszerű képzésben vagy felnött képzésben tudsz tanulni.Ha ez a második szakmád akkor fizetned kell,de ne aggódj adnak gyakorlati munkahelyet és abból a pénzből tudod kifizetni.

Mindkét esetben kell vásárolnod az előírt szabványruhát:fehér poló,fehér nadrág,kötény,munkacipő.

Eszközök:Három méretű keverő kicsi,közepes,nagy aztán nyomózsákot,szilikonos ecsetet,lapkártyát,kiszedő lapkártyát, De ha jelentkezel akkor kapsz egy papírt,hogy miket szerezz be.Ezt a papírt a könyvlisták mellé kapod meg. A legtöbb kellékeket a spárban,tescoban is lehet venni,de én a legtöbbet egy vasárnapi piacon vettem.

-Népszerűsíteni úgy lehet,ha a megszokott sütiknek más formájuk van.Pl: a békamignon elég béna és te szebben formálod -lábat festesz,más szemeket.

Vagy más ízzel is kiegészítesz egy sütit pl: a puncsszelet tetejére nyomsz tejszín és lekvár csíkokat.

Vagy ünnepnaokon szép alkalmi sütiket csinálsz.pl:ilyenek a valenzínnapi szives sütik,mikuláskor a mikulásfejek,szilveszterkor a malac mignon.

Vagy új receptet állítasz és azt adod el.pl:citromos muffin eperrel.

Vagy más kultúrából származó sütiket adsz el.pl.török sütik.

2014. júl. 4. 05:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!