Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Minden álmom egy étterem...

Minden álmom egy étterem nyitása. Szerintetek megéri?

Figyelt kérdés
Családi étterem lenne, egyedi és álmaimban már elterveztem ( nem egyszerű hely) Csak nem tudom megéri-e nyitni mert nem szeretném ha minden pénzem rá menne viszont hasznom meg nem lenne.
2014. máj. 27. 16:26
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Nem!!!
2014. máj. 27. 16:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 A kérdező kommentje:
Kifejtenéd kérlek bővebben :)
2014. máj. 27. 16:30
 3/13 anonim ***** válasza:
71%
Nem.
2014. máj. 27. 16:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
71%
Nagyon nagy szerencse kell hozzá, nagyon jó ötlet, s nagyon jó séf, személyzet, akik megvalósítják. És fizetőképes kereslet. Ezekkel hogyan állsz?
2014. máj. 27. 16:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
És a család, az vendéglátós? Értetek hozzá?
2014. máj. 27. 16:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Jobban megéri egy húsbolt vagy egy zöldségbolt.
2014. máj. 27. 17:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim válasza:
100%

Valóban első a jó szakács aztán a személyzet.

Legyen a hely fullos is, mert több olyanról tudok, h hiába a jobb szakács, de mivel nincs festmény meg puska a falon, így a szomszéd étterembe többen járnak a rosszabb szakács ellenére.

Mert nehogy már!

2014. máj. 27. 17:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

- Lenne forgalma? (megfelelő helyen van?)

- Miben tűnne ki a többi étterem közül? (ár, hely, valami spec. szolgáltatás - pl. non stop nyitva tartás, étel)

- Van erre a specialitásra kereslet?

- ár/érték arány legyen mindenképpen megfelelő!


Nagyon sokan nyitnak éttermet, de ha nincs benne valami, ami megkülönbözteti a többitől, akkor kicsi az esély, hogy megmarad. Egy-egy különleges fogás sem feltétlenül garancia, ha keveseket érdekel. Ha túl drága, megint csak kicsi lesz a forgalom... stb.


Én szoktam gondolni arra, hogy minimális profit mellett árulnék zsíros kenyeret, kb. 20 vagy 50 forintért egy nagyobb karéj kenyérrel :D

2014. máj. 27. 17:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:
45%

én évek óta 17-20 étteremnek szállítok gombát,tojást,stb

-van rálátásom már elhiheted,

és határozottan kimerem jelenteni,hogy ahol jól csinálják,ott nagyon nagy pénzt keresnek vele,

-egyik helyemen iskolaszezonban napi 600 adag menüt adnak el naponta (600x600=360 ezer ft)

meg az allacarte is hoz napi 100 ezret,

és még megy a pizza,hambi,frissensültek házhoz kiszállítás is ez is van 100 ezer

-meg még ez-az,és a pia így közel vannak a napi 1 millió bevételhez,

2014. máj. 27. 18:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Előző :D


Egy 600 ft-os menü kb 60%-os anyagfelhasználással működik.

A tiszta nyereség kb annyira elég, hogy fedezze az energiát, meg a béreket, alig marad belőle valami.

Olyan élelmiszer árak vannak, hogy ha az egység bérleti díjat is fizet, akkor semmit nem lehet keresni a 600 ft-os menüvel.

Vagy olyan mértékű gányolás folyik, amiről jobb nem tudni.


Egy vállalható minőségű menüt, (leves, második, körettel) úgy, hogy beleszámítjuk az összes költséget, adót, mindent 1000 ft alatt lehetetlen előállítani.


Én meg onnan tudom, hogy ezt csinálom.

2014. máj. 27. 18:40
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!