Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Hogyan kell borravalót adni?

Hogyan kell borravalót adni?

Figyelt kérdés

Mindenhol csak azt írják le, hogy mennyit, milyen helyeken illik adni, de azt sehol nem találtam meg, hogy pontosan hogyan.

Nem tudom, hogy fizetésnél mit mondjak. (Ha nem mondok semmit, akkor nyilván pontosan ad vissza a pincér.)

Erre keresek példákat.

Köszönöm a segítséget.

2013. nov. 1. 16:54
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha pl. 1650 Ft a számla, akkor azt mondod, hogy 1800-ból kérsz vissza.
2013. nov. 1. 16:57
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Amikor fizetésénél odaadod a pénzt a pincérnek akkor megmondod, hogy mennyiből adjon vissza. Ilyen egyszerű.
2013. nov. 1. 16:57
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy az előzőek írták.

Ha pedig pont annyit adsz, amennyit szándékozol, akkor annyit mondasz, hogy köszönöm szépen, ebből a pincér tudni fogja, hogy nem kell visszaadni.

2013. nov. 1. 17:03
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm, így fogok tenni.
2013. nov. 1. 17:07
 5/7 anonim ***** válasza:
40%
Nekem egy paraszt egyszer visszakérdezett, hogy mennyiből adjon vissza. Mondtam neki hogy nézze meg a számlát és annyiból adjon vissza. Utálom a borravaló intézményét.
2013. nov. 2. 02:50
 6/7 anonim válasza:
mik vannak jesszus
2013. nov. 2. 08:05
 7/7 anonim ***** válasza:
Ha már adná a visszajárót, akkor azt mondod, hogy hagyja, tartsa meg.
2014. jan. 25. 22:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!