Hogyan kerülhetek feljebb a ranglétrán? (BŐveben lent)
Sziasztok! befejeztem a Szakács tanfolyamot(OKJ) és szeretném tudni, hogy hogyan kerülhetek jó pozícióba egy munkahelyen? Mondták sokan hogy dolgozzak keményen meg stb.
De esetleg ilyen szakácsversenyeken hogyan tudok részt venni(hol,merre,mennyi) ,mert gondolom számít ha valaki versenyeket nyer meg hasonlók.
A kulturélt és normális válaszokat előre is köszönöm!!!
Ui.:A netes receptversenyek is érnek valamit??
Az olyan versenyre, aminek valóban számít az eredménye, először is érdemes tagja lenni a Gasztronómiai szövetségnek, nem árt ha megvan a mestervizsga, úgy nevezhetsz pl olimpiára, vagy elismert versenyekre.
Ami ezen kívül van verseny, az semmit nem ér, senki kicsit is vendéglátóshoz értő nem veszi figyelembe.
Bizonyítással lehet feljebb kerülni.
Bárhova elmész dolgozni, kutyát nem fogja érdekelni, mit hol nyertél meg, mert ezek nagy része csak parasztvakítás.
Beállítanak dolgozni, aztán vagy megállod a helyed, vagy nem.
Ha igen, akkor verseny eredmények nélkül is elismernek, ha meg nem , akkor bármiről lehet okleveled.
Feljebb kerülni úgy tudsz, ha sokat tapasztalsz. Sokat tapasztalni pedig úgy tudsz, ha nem ragadsz le egy helyen. Azok a szakácsok akik 10 évet főznek egy helyen (és még fiatalok), azok nem tanulnak semmi újat. Az első félévben igen, az azt követő 9,5 év pedig megszokás-főzéssé válik.
Érdemes fiatalon 1-2-3 évente váltogatni az éttermeket, vagy minimum a posztot (ha entremetierként dolgozott az ember 2 évet, akkor utána sauciernek jelentkezni, vagy gardemangernak).. Ha az ember minden poszton megállja a helyét, és minden téren van tapasztalata, illetve több poszton ár részlegvezető szakácsként is dolgozott, akkor jöhet szóba, hogy helyettes séf lehessen. (hisz milyen egy olyan helyettes séf, aki életében nem dolgozott még hallal? pl..)
És érdemes 4-5 csillagos helyekre pályázni.. Ez nem a lenézése a kiséttermeknek, hanem egyszerűen ha az ember fejlődni akar, akkor egy idő után csak ott fog tudni. Egy vidéki kis étteremben nagyon finom gulyáslevest tanulhatsz meg, nagyon jó Dubarry szeletet, de nem sokszor fogsz tönkölybúzával, vagy homárral dolgozni, ahogyan libamáj és szarvasgomba se sokat fog a kezedbe kerülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!