Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Van itt aki a szolnoki főzelék...

Van itt aki a szolnoki főzelékfalóban szokott enni, mitől olyan sűrű a főzelékük, mivel sűrítik?

Figyelt kérdés
Először rengeteg lisztre gondoltam, de kicsit mintha kocsonyás állagú lenne, így ez alapján szerintem valami mással sűrítik. Egy ismerős azt mondja, hogy grízzel. Azt fel lehetne ismerni egyértelműen szerintetek ,vagy talán valóban azzal sűríthetik? Attól lehet kocsonyás szerű állaga?

2013. júl. 20. 21:54
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha kocsonyás, akkor keményítövel süritik.
2013. júl. 20. 22:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:
Keményítővel? És az miért jó nekik? Olcsóbban kijönnek így, mintha rendesen ,liszttel sűrítenék? És nekünk jó vagy rossz? Tehát mennyire egészségtelen a keményítővel sűrített étel? Egészségtelenebb mintha sok liszttel habarnák?
2013. júl. 20. 22:26
 3/9 anonim ***** válasza:
Keményítő kevésbé hízlal, tehát jobb :).
2013. júl. 20. 22:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 A kérdező kommentje:
Ohh, ez jól hangzik:)
2013. júl. 20. 22:38
 5/9 anonim ***** válasza:
Étkezési keményítővel könnyebb a főzelék, mármint könnyebben emészthető, mint egy csomó liszttel. Márén is azt használom egy ideje.
2013. júl. 21. 07:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
75%
A 3. téved: a keményítövel könnyebbnek tünik ugyan az étel, de ugyannyira hízlal, mint a liszt.
2013. júl. 21. 08:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:

Én szolnoki vagyok,de sajnos ezt már nem tudom megkérdezni.


De grízt nagyon sokat láttam a felmenőimnél gyerekkoromban használni úgyhogy lehetséges.

Viszont lisztből is beletettek simán két kanállal,nem egy kanállal,ahogy a receptek írják.


És még arra emlékszem,hogy a főzelékekbe babérlevelet tettek pirospaprikát nem a,levesekbe meg köménymagot mindkét ági szolnoki nagyszülőm.

2013. júl. 21. 12:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:

Jobban kijönnek a keményítővel, mert kevés kell belőle, és gyorsan sűrít.Amikor már kocsonyás az állaga, akkor viszont már nem friss, vagyis lehet, hogy többedszer melegített.

a keményítő nem bírja jól a hőkezelést, így csak akkor jó, amikor el is fogyasztjuk az adott ételt.

a gríz sem olcsóbb a lisztnél, ráadásul szemcsés marad vele minden.

2013. júl. 21. 18:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Ott még friss az étel, csak én haza hoztam, újra melegítettem, és úgy lett kocsonyás.

2013. júl. 21. 19:23

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!