Van itt aki a szolnoki főzelékfalóban szokott enni, mitől olyan sűrű a főzelékük, mivel sűrítik?
Én szolnoki vagyok,de sajnos ezt már nem tudom megkérdezni.
De grízt nagyon sokat láttam a felmenőimnél gyerekkoromban használni úgyhogy lehetséges.
Viszont lisztből is beletettek simán két kanállal,nem egy kanállal,ahogy a receptek írják.
És még arra emlékszem,hogy a főzelékekbe babérlevelet tettek pirospaprikát nem a,levesekbe meg köménymagot mindkét ági szolnoki nagyszülőm.
Jobban kijönnek a keményítővel, mert kevés kell belőle, és gyorsan sűrít.Amikor már kocsonyás az állaga, akkor viszont már nem friss, vagyis lehet, hogy többedszer melegített.
a keményítő nem bírja jól a hőkezelést, így csak akkor jó, amikor el is fogyasztjuk az adott ételt.
a gríz sem olcsóbb a lisztnél, ráadásul szemcsés marad vele minden.
Köszönöm a válaszokat.
Ott még friss az étel, csak én haza hoztam, újra melegítettem, és úgy lett kocsonyás.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!