Ha étterembe mész mit választasz?
Mindent el lehet rontani! :D
Étteremben olyat eszem, ami otthon nincs,amit nem szoktam, nem tudok csinálni, tehát eszembe nem jut egy rántott szeletet kérni.
Belföldön olyasmit, amit otthon nem szoktunk csinálni (mert pl. bonyodalmas, vagy nem mindenki szereti a családban), de nem túl egzotikus.
Külföldön nem szabad választani magyar nevű ételt, pl. gulyást, mert azt borzalmasan elrontják. Ha már egyszer kifizettem az utat, kipróbálom a helyi specialitásokat is.
(Legfeljebb segítséget kell kérnem a pincértől, hogyan kell ezt a tengeri herkentyűt a fura szerszámokkal kiszedni a páncéljából. Otthon este aztán megemlíteni a vendéglátómnak, hogy itt az ideje megkóstolni a vilmoskörte pálinkát.)
Először eléggé paraszt-módon belebámulok a szomszéd asztaloknál étkezők tányérjába!!!! :)))
Amit azokban látok = guszta, kívánatos, magukat kellető kaják, akkor én is bátran merek valami ismeretlent rendelni.
Ha nem kellően étvágygerjesztő, amit látok, akkor maradok a hagyományos rántott husi, petrezselymes krumplival, ubi salátával rendelésnél.
Én általában minden étteremben Cigánypecsenyét rendelek mert az a kedvencem és az éttermekben azt általában mindig jól el tudják készíteni. :)
De a Cordon Bleut is nagyon szeretem! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!