Általános hogy ilyen lazán kezelik a nyitvatartást?
Figyelt kérdés
mentem volna egy gyrosos gyorskajás helyre, elméletben 9-től van nyitva, legalább negyed órával utána még zárva találtam. eszembe is jutott hogy korábban is mondta a fiatal srác tulaja beszélgetés közben máskor hogy később értem ide, fél 10 fele. (akkor miért nyitsz hivatalosan 9kor?) na de az is elhangzott ám hogy az év eleji hónapok ilyenek, hogy "túl kell élni" mert alig vannak. akkor nem kellene gondolni arra a néhány korábban érkezőre is? másik helyen pl hiába kinyitott, elküldtek azzal hogy később jöjjek mert még sül a hús. a kínai büfénk kinyit 10kor, de legalább fél 12-ig majdnem üres a pult, akkorára vannak készen az első dolgok. csak engem zavar hogy ilyen problémás ez több helyen? ha az ember nem délben akar valamit enni, akkor vagy legyen nagyon nagy szerencséje, vagy megkapja a tegnapi húst a száraz pékáruval, vagy ki se nyitnak, stb. vagy ez csak vidéki kisváros velejárója?tegnap 22:07
1/9 anonim 

válasza:

Pont hogy tudjak, hogy abban az idoszakban kb sosincs vevojuk, ezert nem kapkodjak el a nyitast. Az, hogy az neked szemely szerint nem tetszik, az mar egyeni problema. En allatkert vidamparki reszen dolgoztam anno igy, korabban nyitottunk az allatkert miatt, de a vidampark kesobb indult csak be, iga volt idom nyitas utan meg fel orat kavezgatni, pakolaszni stb, mig kinyitottam az ajandekboltot. Persze neha mar akkor is volt ott 1-2 turelmetleb pcha, vagy megvartak, vagy elmentek. :))
2/9 anonim 

válasza:

1!
De ha tudják, hogy akkor nincs vevő, és ők sincsenek ott, ergo nem is lehet vevő, akkor miért nem módosítják a nyitvatartást? Úgy elkerülnék az esetleg csalódottan távozó "vevőket" (vagyis vevőjelölteket).
"Az, hogy az neked szemely szerint nem tetszik, az mar egyeni problema."
Mondjuk pofátlan hozzáállás ez egy vállalkozó részéről (alkalmazott részéről is, de az nyilván legyen a tulaj/főnök "egyéni problémája"), és panaszkönyv is van a világon...
3/9 anonim 

válasza:

Valószínűleg az alkalmazott kihasználja a főnök "lazaságát".
4/9 anonim 

válasza:

Amúgy sem érdemes menni korán, mert valószínűleg a tegnapi maradékot kapod meg.
5/9 anonim 

válasza:

Ezek ,fött vagy sült éttelek ezért pl kinai kinyit de nincs éttel Mert azt akkor kezdi El késziteni hogy délre mikor többen vannak legyen étel .
Gyros szintén hasonlot megfontolás miatt teheti .
6/9 anonim 

válasza:

#1 Így van. A vendég dolga alkalmazkodni a vendéglátós megbízhatatlanságához.
7/9 anonim 

válasza:

Azért kedves kérdező és hozzászólók! Pár dolgot tisztázzunk le. A nyitva tartási idő nem véletlen van kitalálva. Kötelező kinyitnia akkor, mikorra meg van határozva, és kötelező bezárnia, amikorra az is meg van határozva. Nyitva tartási idő be nem tartása szankciót von maga után. Továbbá azt nem lehet csak úgy változtatgatni, le kell jelenteni kötelezően az illetékes hivatalhoz, mikor megnyitod a vendéglátó egységed. Tehát amit tehetsz kedves kérdező az illetékes hivatalnál, hatóságnál panaszt tehetsz.
9/9 anonim 

válasza:

7+8: az ido utani zarast szankcionaljak, az ido utani nyitast nem, hisz nem diktaturaban elunk, barmikor kozbejohet olyan (hasmenes, leltar, aramszunet), ami miatt fel kell fuggeszteni a szolgaltatast. Kesei nyitasert max a fonokenel tehet panaszt, ha nem o a tulajdonos vallalkozo is egyben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!