Egyes éttermek a saját kényelmük miatt csinálják az alábbi dolgot? (Részletesebben lenn.)
Évfolyamtalálkozóhoz kerestünk éttermet, és az egyiknél kikötötték, hogy 15 fő felett csak tálakat lehet rendelni főétel gyanánt, egyesével főételeket nem (azért sem érthető, mert levest, desszertet lehetett egyénileg is rendelni), pedig előre le kellett adni a rendelést.
Ilyet egyébként máshol is hallottam már. Viszont ha bemegy egy random nagyobb, akár 15-20 fős társaság, akkor sem kötik ki nyilván, hogy csak tálakat lehet rendelni.
Úgy gondolom, az éttermek vannak értünk, és nem fordítva.
Ez teljesen normális, elöször is a legtöbben nem tudják elöre, mit akarnak enni, ott kezdenek keresgélni, ami sok idöt vesz igénybe.
Másrészt mindig van pár ember, akinek nem úgy kell az adott fogás, ahogy az étlapon van, hanem külön kivánságai vannak, ami szintén elég problémás.
Ezen kívül az egyes ételek elkészítési ideje is eltérö, hülyén jön ki, ha van, aki már végzett, meg van, aki még vár a kajára.
Egyébként ez teljesen megszokott, az OK, hogy az étterem a vendégekböl él, de ez NEM AZT jelenti, hogy az ottani személyzet a vendégek rabszolgája!
Gyakran járunk családi rendezvényekre különböző éttermekbe.
Egy esetben tapasztaltam ilyet. Kiderült, hogy nagyon kevés személyzettel dolgozik, csak ebéd és vacsora időben van nyitva, kevés vendége van, feltételezem ezért nem készül előre nagyobb csoportokra.
Napokkal előre meg kellett adni a menüt, így gondolom a beszerzést is eszerint intézték.
Nekünk viszont napokba tellett a mindenkivel való egyeztetés. Nem is mentünk többet ide vissza.
Nyilván könnyebb a tálakat kiadni mint egyesével a főételeket.
Így egyszerre tudtok étkezni.
Azért, mert 15 fajta ételt nem tudnak egyszerre elkészíteni, anélkül, hogy előre tudnának készülni, vagy hogy tudnák, hogy mire készüljenek.
Ha van pl. 7 pár, mint hétköznapi vendég, nem csoport, akkor csak 2-2 ember ételét kell mindig egyszerre elkészíteni.
Másrészt ilyenkor sokszor nem is tudnak fogadni más vendéget, csak nektek van nyitva. Így is készülni kell, mert előre kell tudniuk, hogy miből mennyi legyen, milyen alapanyagok, mert akkor lehet, hogy rájuk rohad, vagy hiányozni fog, ha pl. kiderül, hogy majdnem mindenki ugyanazt kéri. És nem tudják másnak eladni, mert csak nektek vannak akkor nyitva.
Érdekes. 2 egymást követő évben tartottuk ugyanott az érettségi találkozót, semmi gond nem volt azzal, hogy külön rendeltünk, és külön fizettünk.
# 6 Igazad van, vendégalattvaló feladata gondoskodni a személyzet kényelméről.
Teljesen igazuk van, plusz gondolom nálatok is menne a hiszti, hogy "az övét már kihozták, az enyém hol van már".
Kizárt, hogy egyszerre tudjatok étkezni, és a konyhára is csomó plusz feladatot rótok. A sültes tálat meg összerakják pikkpakk és probléma megoldva.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!