Mi haszna azon az étteremnek, ha 500 forintért adják a
napi menüt kiszállítással?
1.: NAGY mennyiségben veszi a lejárat közeli alapanyagokat (Nem lejártat, csak olyat, ami 1-2 nap múlva kuka lenne.).
2.: Meg NAGYON SOK családi kis cég már annak örül, ha 0 -ra kijön, és papíron van melója a családtagoknak, minimálbérrel.
3.: Pénzmosás.
Ezek közül bármelyik lehet, vagy egyszerre több is.
ma 00:52
Nem jön ki 500-ból! Még az iskolai menza is több! 2500-nál kezdődnek a menük.
ma 01:09
2. Kijöhet. Én 13.000 forintért veszem az 50 kilós rizst, egy kínai éttermeket ellátó helyről. Nem szemét!
ma 01:20
Ügyfélszerzés, az az 500 forintos ebéd a loss leader. Ennyi :)
ma 01:38
Rendes vállalkozás? Ha igen ezt szerintem, csak veszteséggel tudják így üzemeltetni. Hisz nem csak az alapanyagok árát kell fizetniük. A legkevesebb amennyiért tudnák adni hogy 0-án legyenek az olyan 7-800 ft/adag. De akkor is nagy mennyiségben kell főzniük, olcsó alapanyagokkal, kis adagokat. Hogy minimális nyereség legyen, az 850-1000 ft/adag körül keletkezhet. Amúgy a nem menü ételeik menyire drágák? Mióta ennyi a menü? Csak 3 hónapja, mióta van az applikációjuk? Szerintem is ügyfélszerzés lehet a céljuk, de akkor egy idő után emelniük kell a menüt.
ma 04:56
6/10 A kérdező kommentje:
Szerintem rendes vállalkozás, igen. Legalábbis abból gondolom, hogy már legalább 20 éve üzemel és adnak blokkot. Csak az applikáció óta 500, de nem tudom pontosan, hogy előtte mennyi lehetett, mert nagyon ritkán voltam a vendégük...talán 1500 körül volt. A többi ételük átlagos árazású, a konkurenciához hasonló.
De hogy jön ebből új ügyfél? Ha visszállnának a piaci árazásra akkor már nem engedném meg magamnak az éttermi kaját, hanem inkább újra főznék, vagy zsíroskenyeret ennék. Így elég abszurd, hogy még a hozzám hasonló nincstelenek is éttermi kajával etetik a macskát.
Kecskeméten az önkormányzat által támogatott szociális étkezés ára( ha az illető jövedelme 71-99 ezer ft között van) "szállítás nélkül 500 forint/napról 700 forint/napra, szállítással 600 forint/napról 800 forint/napra emelkedik" Ez egy 2024 november végi cikkből van. Ha az illető havi jövedelme nem éri el a havi 72 ezret, ezt az összeget teljes mértékben elengedhetik. Ebből is látszik, hogy még a támogatott konyhák se tudják kihozni a napi étkezést napi 500 ft -ból, plussz a szállításért is kértek külön 100 ft-ot, ezért kényszerültek emelésre. Bár az a 800 ft szállítással együtt még mindig egy támogatott ár. Na és el lehet képzelni, hogy nem 100 főre főznek, hanem több ezerre, és olcsón szerzik be az alapanyagokat. Az étel mennyiségéről, és minőségéről nincs infóm. Ezért garantált, hogy a napi rendes adag, és elfogadható minőségű menüt képtelenség ennyiből kihozni, ráadásul szállítással együtt. Csak találgatni tudunk, hogy ezt hogy oldják meg, és mi a céjuk vele. Pénzmosás? A cégnek van saját élelmiszer nagykere? Vagy saját vágóhídja? Támogató cégeket vontak be, cserébe az applikáción feltűnő reklámokért ? A konkurenciát akarják tönkretenni, ha van elég tőkéjük és minuszos menüvel tudják a megrendelőket elcsábítani? A kérdező csúsztat, és mégse ennyi a napi menü szállítással? Ez utóbbi is gyanúra adhat okot egy anonim oldalon. ( Bárki bármit írhat bizonyíték nélkül) Bocs kérdező, de te is gyanakodnál. Ha belinkelted volna ahol ezt ennyiért árulják, akkor más lenne a helyzet.
ma 05:35
Én szimplán nem hiszem el.
ma 05:37
Ezt én sem hiszem el. Tessék belinkelni az árlistát!
ma 07:44
Ez nem létezik.tíz éve még talán de max túl sok pénze van a tulajnak és elszórja.
ma 08:04
Kapcsolódó kérdések: