Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Mi történik ha nem fogok...

Mi történik ha nem fogok kifizetni egy ételt egy étterembe?

Figyelt kérdés
Mi a menete? Pl. egy bécsi szelet félig fagyott-félig mócsingos állapotban van tálalva én meg azt mondom hogy ezt nem fogom kifizetni és máshol szeretnék ebédelni.
nov. 25. 11:43
 1/7 anonim ***** válasza:
91%
Hát, ha előbb felvágod és látod, fagyott, hívod a pincért, hogy ezt vigye vissza és cserélje ki, mert fagyott, akkor köteles kicserélni. Én nem ennék bele, hanem félbevágnám, és ha nem jó, visszaküldeném
nov. 25. 11:48
 2/7 A kérdező kommentje:

"mert fagyott, akkor köteles kicserélni. "

De nem akarja kicserélni mert szerinte az úgy jó. Megtörtént eset.

nov. 25. 12:12
 3/7 anonim ***** válasza:
91%
Akkor elkérném a panaszkönyvet. És ráadásul irnék a fogyasztóvédelemnek is, de ezt az étteremben nem emlegetném
nov. 25. 12:19
 4/7 anonim ***** válasza:
90%
Kéred a panaszkönyvet és az étteremvezetőt.
nov. 25. 12:35
 5/7 anonim ***** válasza:
85%

2

Ez esetben átadnám neki a helyemet;és megkérném,hogy előttem egye meg azt a fagyos húst.Aztán ha elfogyasztotta,akkor kifizetném.

nov. 25. 12:36
 6/7 anonim ***** válasza:
21%

Normális helyen a normális vendég már az első falatnál jelzi, hogy nem felel meg az étel. De nemtetszését kifejezheti az evőeszközök elhelyezésének módjával is. Ahol komolyan veszik a feladatukat, ott ki kell fizetni az ételt, de kompenzálnak például egy desszerttel.

A kifizetés elengedése jól hangzana, meg vendégbarát is, mégsem helyes út. Elfogyasztom az ételt, majd közlöm, hogy kevesebb sóval szeretem, és Ön a ház vendége volttal elengednek. Rövid időn belül lehúzhatják a redőnyt, mert akkor mindenki (vissza)élni fog ezzel a lehetőséggel.

Ha soha többé nem akarod felkeresni a helyet, nem a közelben laksz, nem kell tartani veréstől, akkor kiverheted a balhét. Ha másikat hoznak ki, ne érdekeljen, milyen művelet előzte meg a konyhán!

Ne gyerek hapcival és hasonlókkal, hogy soha meg isten üccse semmit…

nov. 25. 13:53
 7/7 anonim ***** válasza:
79%
Jelezném, amennyiben nem cserélik ki, jöhet a panaszkönyv, főnökét kerítse elő. Ha ő sem kínál elfogadható megoldást, akkor fotók dátummal a fogyasztóvédelemnek. Komolyan veszik az ilyesmit.
nov. 25. 14:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!