1 szelet süti + 1 cappuccino ára több, mint az órabér. Mit gondolsz?
1 szelet süti elvitelre egy átlag budapesti cukrászdában 800-900 forint, helyben fogyasztás esetén 1100-1200 forint. Egy cappuccino 1000 forint.
Átlag jónak mondott nettó bér 2000 forint/óra Budapesten.
Csak nekem összeférhetetlen ez?
9, Vendéglátásban minimáltbért keres mindenki, annyira nincs ám kolbászból a kerítés.
A bariszta az, aki a kávét készíti, és ez az eseteo nagy részében nem a tulajdonos, hanem egy alkalmazott.
Nyereséget a tulaj kapja, nem az aki kávét főzi napi nyolc órában.
És anyag áron nem veszteség a tulajnak, ha a dolgozó megiszik pár csésze kávét, napi 3nál többet úgyse fog senki. Ennyi tej meg kávé nem tétel, nagy tételben rendelik mindkettőt. 8-10 liter zsíros tehén tejet hoznak 2-3 naponta, plusz még kb ugyanez fogy el növényi és sovány tejből is.
Kávé babból is tíz kilós vödrök jönnek, ott is van néha selejt, potyadék. Az én másfél deci flat white kávém nem tétel.
Remélem tiszta így.
Van egy csomó alternatíva, pl. ne ott edd meg, ne vegyél kávét (amiből lehet hogy 20.000 Ft egy kiló, a gép meg egymillió), igyál másmilyet, pl. instantot... 1000 Ft ÁFA nélkül kb. 787 Ft, ami kb. 2 Euró, szerintem ez még olcsónak is számítana máshol, és nem csak "nyugaton".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!