Lipóti pékség. 700 forint egy zserbó szelet. Csak én sokkalom?
Figyelt kérdés
Egy metróaluljáróban lévő pékség, a minap jártam ott. Nem tudsz leülni, aluljáró lévén enyhén szólva nem a legkultúráltabb, itt 700 forintért árulnak egy pici zserbó szeletet (de a többi sütemény is ennyi).
Csak én találom aránytalanul soknak?
Szerintem a reális ára lenne 350 forint. 400 maximum.
Egy cukrászdában ugyanez 900-1000 forint, ami nem az aluljáróban van és le tudsz ülni.
szept. 26. 10:33
11/25 anonim válasza:
Én is sokkallom. De legalább ha finom lenne, akkor megvenném. Nincs összhangban az ár a minőséggel. Múlt héten utáltam meg a pogácsát, hála a Lipótinak.
12/25 anonim válasza:
1000 ft egy dobozos süti a kisboltban. Szerintem jobban megéri
13/25 anonim válasza:
9-re: hol írta, hogy nem engedheti meg magának? Én is megengedhetném magamnak, de nekem az a süti nem ér annyit (más sütiért fizetek még többet is, ha úgy alakul)
14/25 A kérdező kommentje:
A munkába igyekvő éhes embereket kínálják ki, ha sokkalja süssön otthon?
Szerintem inkább a munkába és munkáBÓL hazatérő embereket szolgálják ki, akiknek valószínűleg a napi 8 óra + gyakran 2 óra metrózás/buszozás után nincs ideje/energiája otthon zserbót sütni.
A nettó órabér 1800-2000 forint. Ahhoz képest, általánosan nézve szerintem sok.
szept. 26. 14:08
15/25 anonim válasza:
Persze hogy sok, de ha azt veszed, máshol mennyiért kapsz zserbót, ahhoz képest nem sok.
16/25 anonim válasza:
Az evés luxus lett. Nincs olyan élelmiszer, ami ne lenne irreálisan drága.
17/25 anonim válasza:
Piacon, kimérve szoktam venni. A Lipótiban azt hiszem 750 ft 10 deka, de a mellette lévő sütisnél csak 550, és még finomabb is.
18/25 anonim válasza:
Nem kötelező zserbózgatni éhes vagyok címszóval. Lehet venni olcsóbb terméket, lehet menni olcsóbb pékségbe (egy aluljáróban vagy annak közelében jellemzően nem egyetlen hely van) vagy lehet otthoni szendvicset is csinálni, éhségre amúgy sem a sütemény a legjobb megoldás. Vagy igen, hétvégén/szabadnapon sütni egy tepsivel és nem felzabálni azonnal, hanem beosztani pár napra.
19/25 anonim válasza:
18-at kiegészítve: söt a zserbót nagyon jól lehet fagyasztani is, és akár egyenként elövenni a szeleteket.
20/25 Girlll3 válasza:
Igen, rohadt drága, de már minden élelmiszer az. Luxus, ha enni akarsz egy kis sütit. Szomorú? Igen, az. Miért is az? Azért, mert az emberek robotolnak a munkahelyükön és még egy kib...ott sütit se érdemelnek cserébe, mert a fizetést meg irreálisan alacsony szinteken tartják. Na, jó, leszámítva bizonyos munkaköröket, de hát mindenki nem lehet mérnök vagy orvos. Szóval az átlagnak drága. Vigasztaljon a tudat, hogyha ilyet nem eszel, nem hízol el. Bár én épp lecarom, ha valamit megkívánok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!