Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Mennyibe kerül jóllakni egy...

Mennyibe kerül jóllakni egy étteremben?

Figyelt kérdés
Mondjuk ha veszünk előételt, főételt és desszertet és egy nem túlárazott bort, mennyibe fog kerülni kb?
aug. 18. 05:57
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
20%
15ezer körül kezdődik.
aug. 18. 06:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
Azért ez étteremtől is függ, van olyan hely, ahol ennyi kaja beléd se fér.
aug. 18. 06:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/19 anonim ***** válasza:
3%
Normál étteremben fejenként olyan 25ból megvan
aug. 18. 06:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/19 anonim ***** válasza:
100%

Pontosan, ahogy a 2-es írja, ez több dolog függvénye.

Milyen minőségű étterem, pl. az önkiszolgálók olcsóbbak, mint ahol pincér kiszolgálás van.

Hol van az étterem, pl. Ózdon biztos olcsóbb lesz, mint Pesten.

Mi az üzletpolitikája, mennyire mennek rá a parasztvakításra (nem a minőségre) vagy éppen a mennyiséggel akarják megfogni a vendéget. Valahol egy főétel mellett semmit nem tudsz megenni.


Egy olcsóbb, de még normális, nem túlárazott helyen, én inkább azt mondanám, inkább 10000-nél kezdődik, 15.000 inkább az átlag.

Mármint egy ilyen menüsor.

De bőven van olyan hely, ahol 5-6 ezer ft-ért degeszre eszed magad, mert jól laksz egy főétellel, vagy egy levessel, meg egy fél adag főétellel.

aug. 18. 07:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/19 anonim ***** válasza:
86%

"Normál étteremben fejenként olyan 25ból megvan"


:D))))

Na ez pont nem a normál kategória, hanem a parasztvakító.

aug. 18. 07:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/19 anonim ***** válasza:
80%
Normál étteremben 10-12 ezer plusz az ital.Ez természetesen nem Budapesten.
aug. 18. 07:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/19 anonim ***** válasza:
13%
10-12-ből ez maximum valami kifőzdében van meg, de nem mindenki akar zöldbabfőzeléket enni és dankó pistát inni rá. Egy étteremben ez 20-30 között lesz minimum.
aug. 18. 09:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/19 anonim ***** válasza:
96%

7-es, egy normál étteremben egy átlag, igényesen elkészített főétel, közép kategóriás alapanyagokból, (úgy értem, nem angus bélszín, meg a legdrágább libamáj, hanem pl. csirkemell, pulykamell, s.szűz, s.karaj, stb...)

egy átlag étel, max.5-6 ezer ft, ezen van egy tisztességes haszon, minden ami e fölött van, az szimpla hülyének nézés, és lehúzás.

30 éve csinálom ezt, most is, szóval nem véleményt írok, vagy vita alapnak szánom amit mondok, csak közlök néhány tényt.

aug. 18. 09:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/19 anonim ***** válasza:
8-as vagyok, egy 10-15% plusz - mínusz belefér, azok függvényében, amit a 4-es válaszomban leírtam.
aug. 18. 09:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/19 anonim ***** válasza:
28%

"egy átlag étel, max.5-6 ezer ft, ezen van egy tisztességes haszon, minden ami e fölött van, az szimpla hülyének nézés, és lehúzás."

Ezzel a prolitempóval elég nehéz mit kezdeni. Millió féle árszínvonal létezik, amit nem csak az alapanyagok határoznak meg, hanem a helyszín, a kiszolgálás, az elkészítés minősége is. Aki egy 6000 forintos cigánypecsenyén túl mindent csalásnak lát, annak nyilván nehéz lesz megmagyarázni, hogy a gasztronómia azért talán nem itt ér véget, inkább csak itt kezdődik.

aug. 18. 10:03
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!