Van olyan étterem Budapesten ahol lehet kapni bucinudlit?
Figyelt kérdés
aug. 17. 19:34
1/8 anonim válasza:
A Korvin étterem menüjèben találkoztam vele.
2/8 anonim válasza:
Bocs, de mi az, nem hallottam még soha.
3/8 anonim válasza:
Az ilyen tirpák kifejezéseket használókban nem vetülfel, hogy a kérdést olvasók 98%-a TALÁN nem fogja érteni, hogy miről beszélsz?
4/8 anonim válasza:
3. Érdekes, én meg tudtam felelni, pedig én sem tudtam mi ez.
És mitöl tirpák?
Egyébként nem éttermi fogás, inkább házias. De azért előfordul.
5/8 anonim válasza:
Nem találkoztam még vele étterem étlapján.
6/8 gungasam válasza:
Érdekes elnevezés! Én vucinudli-nak ismerem. sokat ettem annó. Azért vucinudli mert a szaggatás után tenyérrel meg vuclizzák, hengerítik mert a szaggatás után még szögletes a formája a csíkokra vágástól. A kifejezés tájnyelvi jellegét nem illene bunkó módon fikázni! A nyelvünk szépsége a gazdagságában rejlik. Aki csak az irodalmi kifejezéseket ismeri és ismeri el az lelkiszegény és nyelvi szegény is.
8/8 A kérdező kommentje:
Angyalmögyörőként is hallotam már, sok neve van, nem értem 3as válaszoló eszetlenkedését
aug. 27. 19:48
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!