Lakodalomban hogyan kell felteríteni? Szükséges alaptányér ha a főétel chafingben lesz?
Tudom amatőr kérdés, de sajnos nem vagyok biztos a dolgomban.
A levest tálakban kell majd asztalhoz vinni. A főételek, sütik viszont büfén lesznek...
Ilyenkor a levesestányér alá kell tennem alaptányért? és ha igen akkor a leves végeztével a lerámolásnál el kell hozni az alaptányért is?
Én így tudatlanul tennék alaptányért is, de lakodalomban még nem dolgoztam..
Idézet a Pincérlexikonból:
"Alaptányér, terítéktányér: Ezt a kifejezést használjuk az összes olyan tányérra, amely a terítékben üresen a vendég elé kerül, függetlenül attól, hogy az étkezés melyik szakaszában vesszük le a vendég elől. A terítés során felhasznált tányérok elsősorban nem fogyasztási célokat szolgálnak, hanem az asztal díszítésében vesznek részt."
Szóval kell.
köszi :)
akkor ha megették a levest akkor szedjem majd le az alaptányért is? és a büfénél úgyis találnak tányért..? nekem így lenne logikus...
Gondolom leves tálban lesz.
Ilyenkor elég az és az alaptányér megy a chafing-ek mellé mert a vendég nem fogja hurcolni a tányérját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!