Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Lakodalomban hogyan kell...

Lakodalomban hogyan kell felteríteni? Szükséges alaptányér ha a főétel chafingben lesz?

Figyelt kérdés

Tudom amatőr kérdés, de sajnos nem vagyok biztos a dolgomban.


A levest tálakban kell majd asztalhoz vinni. A főételek, sütik viszont büfén lesznek...


Ilyenkor a levesestányér alá kell tennem alaptányért? és ha igen akkor a leves végeztével a lerámolásnál el kell hozni az alaptányért is?


Én így tudatlanul tennék alaptányért is, de lakodalomban még nem dolgoztam..



máj. 14. 22:40
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Idézet a Pincérlexikonból:


"Alaptányér, terítéktányér: Ezt a kifejezést használjuk az összes olyan tányérra, amely a terítékben üresen a vendég elé kerül, függetlenül attól, hogy az étkezés melyik szakaszában vesszük le a vendég elől. A terítés során felhasznált tányérok elsősorban nem fogyasztási célokat szolgálnak, hanem az asztal díszítésében vesznek részt."


Szóval kell.

máj. 15. 07:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Ja igen, nyilván éttermi szokásról van szó, de szerintem nincs különbség.
máj. 15. 07:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 A kérdező kommentje:

köszi :)

akkor ha megették a levest akkor szedjem majd le az alaptányért is? és a büfénél úgyis találnak tányért..? nekem így lenne logikus...

máj. 15. 09:27
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
#3: Igen, bár biztos sokan furcsállani fogják, mert mindenki ahhoz van szokva, hogy az a második fogáshoz van.
máj. 15. 09:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom leves tálban lesz.

Ilyenkor elég az és az alaptányér megy a chafing-ek mellé mert a vendég nem fogja hurcolni a tányérját.

máj. 15. 10:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
27%
Sose értettem, mi a francot tanulnak a felszolgálók három évig, azért nem nagy cucc kivinni a kaját. Most már sejtem. :)
máj. 15. 10:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:
Ahhoz h kivigyük kell tálaló személyzet is, meg elegendő pincér.. 50-100 főnél egyszerűbb a büfé, de valóban szebb a tányérszervíz
máj. 15. 20:25
 8/8 anonim ***** válasza:
de büfeböl nagyobbat lehet akasztani mint tänyerszervizböl... :D
máj. 21. 11:44
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!