Mennyi idén egy gombóc fagyi Budapesten? Eddig ahol én voltam, vagy ahol láttam kiírva, ott 600-750 ft volt. Ez tényleg az általános idén?
PC: Hogyan alakul várhatóan egy gombóc fagylalt és egy szelet sütemény átlagára?
Erdélyi Balázs: A fagylaltnál nem kell túl nagy áremeléssel számolni egyelőre, vannak, akik a tavalyi áron indítják a szezont és akik emelni kényszerülnek, azok is nagyjából csak 10-15%-os árkorrekciót terveznek, ami még az éves infláció mértékét sem éri el.
A frekventáltabb helyeken 600-650 Ft körül várható egy gombóc fagylalt ára, de biztosan sokan fogják 500 és 600 Ft között kínálni idén is a fagylaltjukat. A sütemények ára átlagosan 1000 Ft és 1500 Ft között mozog a legtöbb helyen, de talán ebben nagyobb különbség tapasztalható az elhelyezkedéstől és az üzletpolitikáktól függően.
Hihetetlen picik a gombócok.
És az, ahogy a pultos a kimérőn ragadt oldalakat is szakszerűen leszedi mielőtt a tölcsérbe kimérné a gombócot, nehogy a mikrogombóc méreténél nagyobb legyen, az 5-600 forintos árhoz rendkívül furcsa.
update:
Budapest belvárosában 650-750ft között a gombóc
plázákban átlag 700-800ft
külváros 4-500ft
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!